Liga 1

Academica Clinceni a făcut un nou transfer! Un campion din Singapore vrea să-i salveze pe ilfoveni

Ilfovenii încearcă să clădească un lot care să le permită să spere la evitarea retrogradării.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 16:31
Data actualizarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 16:32
Academica Clinceni a anunţat, miercuri, transferul atacantului croat Stipe Plazibat. În vârstă de 31 de ani, el a semnat cu Academica un contract valabil până în vara anului viitor.

Academica Clinceni l-a transferat pe atacantul Stipe Plazibat

El vine în România după ce anul trecut a câştigat titlul în Singapore. Performanţa a reuşit-o cu Lion City Sailors, pentru care a jucat în ultimele două sezoane. Stipe Plazibat are 14 goluri în 17 meciuri, înscrise în 2021, şi peste 100 în carieră.
 
Stipe Plazibat a mai evoluat în ţara natală, la Sibebik, Dugopolje şi Solin, în Macedonia, la Rabotnicki,  şi în Japonia, la V-Varen-Nagasaki.
 
În Singapore, pe lângă Lion City Sailors, a mai îmbrăcat şi tricoul formaţiei Hougang United.
 
"Am petrecut mult timp în Asia. Mă bucur că am revenit în fotbalul din Europa. Fotbalul este perceput şi trăit mult mai bine aici, pe continentul nostru, decât în Asia. De trei luni sunt şi părinte şi mi-am dorit să vin cât mai aproape de casă, de Croaţia. S-a ivit această ocazie şi am hotărât să accept provocarea. Am mai trecut o dată printr-o situaţie asemănătoare şi în Japonia. Echipa se afla pe ultimul loc la jumătatatea sezonului şi am reuşit să ne salvăm până la urmă. Sunt optimist, am încredere în conducere, în echipa de aici şi cred că putem să ne îndeplinim obiectivul", a declarat Stipe Plazibat.
 
În această iarnă, Academica i-a mai transferat pe mijlocașul bulgar Aleksandar Tsvetkov, fundașul ceh Pavel Cmovs, mijlocașul Vladimir Gogov și portarul Mirel Bolboașă.
 
Academica Clinceni este ocupanta ultimului loc în Liga 1 Casa Pariurilor, cu 11 puncte, după 22 de etape.

News.ro

Modifică setările cookies