FOTO Miza Tenerife. Patru copii români se vor pregăti acasă la câștigătoarea Champions League 2022

baschet Champions League Tenerife Baschet
Florin Caramavrov
Data publicarii: Miercuri 14 Iunie 2023, 16:25
Data actualizarii: Miercuri 14 Iunie 2023, 16:56

Patru copii români vor avea marea șansă de a se antrena la Academia câștigătoarei Champions League la baschet din 2022, Lenovo Tenerife, cunoscută și sub denumirea CB Canarias 1939.

Clubul spaniol organizează un camp de baschet în București, în perioada 24-30 iunie, la care vor participa 60 de copii din România. Patru dintre aceștia, aleși de antrenorii spanioli care îi vor pregăti și observa în cele 7 zile, vor merge în iulie la Academia clubului din Canare. Ei vor primi câte un „all expenses paid camp”, adică vor avea toate cheltuielile suportate de gruparea iberică. Aici vor merge și doi dintre cei patru antrenori români care participă la campul din București.

Fundația din Tenerife a mai creat o facilitate: în afara celor patru locuri gratuite, suportă două treimi din costuri și pentru alți copii din grupul de la București care vor să meargă în campul de o săptămână organizat de clubul spaniol. Cazare, masă, antrenamente, cu discountul aplicat, costă doar 260 de euro. 

În plus, cei patru cei mai buni tineri baschetbaliști au șansa să primească în Spania, dacă vor convinge la antrenamente, oferte de a-și continua activitatea sportivă la Academia acestui club.

Interesant este faptul că acest camp care va avea loc în capitală a fost sold-out la puțin timp după anunțul inițial. În total, se înscriseseră 90 de copii pe cele 60 de locuri, dar organizatorii i-au păstrat pe primii 60 care au trimis solicitarea de a participa. Au existat cereri și din Republica Moldova și Ucraina. Dintre cei 60 care vor lua parte la activități, doar 15 sunt din București, iar  45 din provincie. Aceștia din urmă vor fi cazați, împreună cu părinții lor, la Hotel Duke și într-unul dintre căminele ASE-ului. De altfel, campul se va desfășura în complexul sportiv al ASE.

Vor fi două antrenamente pe zi, între care participanții vor participa la cursuri de psihologie sportivă, de educație financiară și de nutriție.

Lenovo Tenerife trimite la București trei oficiali: Jose Costa Gomez (director program de juniori CB Canarias), Javier Leon Cabrera (antrenor U15) și Eduardo Sanjuan Gonzalez (antrenor U14).

Vor fi implicați la antrenamentele copiilor, pe toată durata campului, și patru antrenori români: Adrian Roșu (CSM Târgu Jiu),  Alexandru Șerban (ACS Champions), Radu Munteanu (ACS 4 Wolves) și Andrei Miclea (CSS 4 București).  

Lenovo Tenerife s-a clasat, în acest an, pe locul 3 în Champions League, după ce în sezonul trecut cucerea trofeul, și a terminat pe 4 în puternicul campionat al Spaniei. 

Clubul din Tenerife este al autorităților locale, iar tinerii baschetbaliști nu trebuie să plătească o taxă pentru antrenamente. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!