Nicoleta Grasu, nominalizata la titlul "Atleta europeana a anului 2009!"

Nicoleta Grasu Atletism
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Septembrie 2009, 11:52
Data actualizarii: Marti 15 Septembrie 2009, 11:53

Sportiva Nicoleta Grasu, care evolueaza in proba de aruncarea discului, se afla pe lista celor 23 de nominalizari ale forului continental de profil, pentru castigarea titlului de "Atleta europeana a anului 2009".

Nicoleta Grasu si-a trecut in palmaresul pe anul 2009 castigarea medaliei de bronz la Campionatele Mondiale de luna trecuta, cu o performanta de 65,20 metri. Alaturi de ea, pe lista celor 23 de nominalizari la feminin, se afla nume importante din atletismul mondial, printre care se numara Elena Isinbayeva (saritura cu prajina), Olga Kaniskina (20 km mars), Steffi Nerius (aruncarea sulitei) sau Tatiana Lebedeva (saritura in lungime).

La masculin sunt nominalizati 20 de sportivi, dar niciun roman nu se afla printre ei.
Voturile pentru stabilirea celor doi castigatori, la feminin si masculin, se vor derula pe website-ul Federatiei Europene de Atletism (EAA), pana in 27 septembrie, pe sectiunile "vot al specialistilor federatiei", "vot pentru public" si "vot pentru mass-media", pe baza unor punctaje. EAA a anuntat ca premiul pentru votantii din public, ce vor ghici ordinea corecta a sportivilor de pe primele trei locuri la ambele categorii, au sansa de a castiga o excursie de trei zile la Barcelona, in timpul Campionatului European din 2010.

Cei mai buni atleti europeni ai anului 2009 isi vor primi distinctiile in 17 octombrie, cu ocazia Conventiei EAA, de la Budapesta.

Din 1993, cand a fost instituit premiul de catre forul continental, si pana in prezent, Romania a castigat o singura data distinctia, prin Gabriela Szabo, in 1999.
La editia din 2008, castigatorii au fost Elena Isinbayeva (Rusia), respectiv Andreas Thorkildsen (Norvegia).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!