FOTO Modest! Atletismul românesc a luat o singură medalie la Europene. FRA a deplasat un lot format din 23 de sportivi. Rezultatele tricolorilor

atletism Europenele de atletism medalie roma Romania atletism Atletism
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2024, 18:20
Data actualizarii: Joi 13 Iunie 2024, 18:21

Cândva o forță în atletismul mondial, România se zbate acum în mediocritate pe plan internațional.

Atleta Alina Rotaru-Kottmann s-a clasat, miercuri, pe locul 9, în finală la săritura în lungime, la Campionatele Europene de la Roma. Delegaţia României se întoarce cu o singură medalie de la CE.

Cea mai bună săritură a sportivei tricolore a măsurat 6.68. metri, cu care s-a clasat pe locul 9, la doar 1 centimentru de finala de 8 a probei. În calificări a fost pe locul 4 în grupa B, cu 6.71 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului.

România a deplasat la Roma o delegaţie formată din 23 de sportivi, iar rezultatele obţinute până acum sunt următoarele:

Joan Chelimo Melly – medalie de argint, Meringor Delvine Relin – locul 4,  Mădălina Sîrbu – locul 65, Nicolae Soare – locul 55, la semimaraton; Stella Rutto – locul 4 şi calificare la JO, la 3.000 metri obstacole; Diana Ion – locul 5 şi Florentina Iuşco – locul 9, la triplusalt; Rareş Toader – locul 7, la aruncarea greutăţii; Andrea Mikloş – locul 5, la 400 metri, Diana Maria Lătăreţu – locul 28, la 20 km marş, Răzvan Grecu – locul 13, la triplusalt şi Alina Rotaru-Kottmann - locul 9, la săritura în lungime.

Campionatele Europene de la Roma s-au desfăşurat între 7-12 iunie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!