West Ham va plati lui Sheffield 27 mil de € pentru ca l-a folosit ilegal pe Tevez!

Autor: Sport.ro
Luni 16 Martie 2009, 19:12
West Ham va plati lui Sheffield 27 mil de € pentru ca l-a folosit ilegal pe Tevez!

Cluburile engleze West Ham si Sheffield United (esalonul secund) au ajuns la un acord financiar in ceea ce priveste folosirea ilegala de catre gruparea londoneza a argentinianului Carlos Tevez, ale carui goluri au retrogradat-o pe Sheffield United la finalul sezonului 2006-2007.

Suma acordata drept compensatie si care a pus capat litigiului judiciar nu a fost comunicata public, dar presa britanica afirma ca ar fi vorba despre aproximativ 27 de milioane de euro.

In iunie 2007, cand Sheffield United si West Ham United se luptau pentru evitarea retrogradarii, West Ham l-a utilizat pe atacantul argentinian Carlos Tevez (acum la Manchester United), desi contractul acestuia cu gruparea londoneaza nu era valabil.

West Ham a terminat campionatul cu trei puncte avans fata de Sheffield United, gratie celor trei goluri marcate de Tevez in ultimele doua etape.

Retrogradata in esalonul secund, Sheffield United a cerut despagubiri, considerand ca West Ham a ramas in prima liga datorita contributiei decisive, dar ilegale, a lui Tevez.

Premier League a condamnat-o pe West Ham la plata unei amenzi record de aproximativ sase milioane de euro pentru infractiunea respectiva, fara insa a retrage gruparii lononeze punctele din clasament.

S-a deschis o ancheta judiciara in acest caz, iar cele doua cluburi au anuntat, luni, ca "s-a ajuns la un acord satisfacator in privinta compensatiei".

"Suntem doua cluburi cu o istorie fotbalistica formidabila, care doresc sa se concentreze acum asupra viitorului. Speram sa jucam impotriva celor de la West Ham in editia viitoare din Premier League", a declarat presedintele gruparii din Sheffield, Kevin McCabe.

Sheffield United se afla pe pozitia a patra in esalonul secund, in timp ce West Ham United este clasata a saptea in prima liga.


 

Țara europeană în care s-a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu Covid-19 din lume
BRAT

Modifică setările cookies