Manchester United David Moyes Anglia

United, venituri uriase in sezonul DEZASTRU! Van Gaal poate cheltui un MUNTE DE BANI la iarna! Cat a costat plecarea lui Moyes

Desi a ratat Liga Campionilor, Manchester United a inregistrat venituri record pentru sezonul trecut!

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Septembrie 2014, 18:30
Data actualizarii: Miercuri 10 Septembrie 2014, 18:24

Manchester United a anuntat astazi raportul anual pentru sezonul trecut, unul dezastruos din punct de vedere fotbalistic - echipa a terminat doar pe locul 7, ratand cupele europene pentru prima data dupa mai bine de 2 decenii!

Venituri record

In ciuda sezonului ratat, fosta campioana a Angliei a inregistrat pentru sezonul 2013/2014 venituri de 540 de milioane de euro si un profit de aproximativ 30 de milioane de euro! Echipa a avut o crestere de 49% in ceea ce priveste banii proveniti de la sponsori si veniturile comerciale reprezinta aproape o treime din cele totale!

Totusi, cei de la Man United au platit aprox 6 milioane de euro compensatii pentru David Moyes, demis dupa infrangerea care a pecetluit ratarea cupelor europene. Proiectiile din acest moment arata ca veniturile vor scadea cu 10% in urmatorul sezon din cauza ratarii calificarii in Liga Campionilor.

Un alt amanunt important este faptul ca, pentru prima data, salariile tuturor jucatorilor sunt de peste 250 de milioane de euro, avand loc o crestere cu 19%! Impactul venirilor lui Di Maria, Falcao, Rojo si Blind se vad la acest capitol, United platind anual 267 de milioane de euro jucatorilor.

Obiectiv pentru Van Gaal = primele 3 locuri

Rezultatele financiare excelente ii fac pe cei de la United sa fie extrem de increzatori in viitorul clubului, Van Gaal putand sa cumpere alti jucatori si in aceasta iarna. Totusi, olandezul are o misiune extrem de dificila - obiectivul sau pentru acest sezon a fost dezvaluit, fiind acela de a o duce pe United in primele 3 echipe din Anglia.

"In ceea ce priveste bugetul, ne facem calculele dupa un posibil loc 3" a declarat Ed Woodward, vice-presedintele executiv al lui Man United.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!