True Story

Are peste 300 de meciuri in Premier League, acum a ajuns sa PLATEASCA pentru a juca fotbal! Man United l-a dorit in trecut

Iata povestea unui jucator pe care fanii Premier League sigur si-l amintesc - a evoluat timp de 13 ani in cel mai puternic campionat din lume, ultima data in 2013!

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Septembrie 2014, 18:00
Data actualizarii: Miercuri 10 Septembrie 2014, 17:59

Cum sa ajungi de la un veteran cu sute de meciuri in probabil cel mai puternic campionat din lume la o echipa de amatori pentru care trebuie sa platesti ca sa joci? Pare imposibil pe hartie, insa iata ca acest lucru chiar s-a intamplat. Este povestea lui Simon Davies, fostul jucator de la Tottenham, Everton si Fulham.

Putea ajunge la Man United

Nascut in 1979, Simon Davies a facut primii pasi in fotbal la o echipa mica din Tara Galilor, Solva FC. A ajuns la Peterborough United la doar 15 ani. A fost unul dintre cei mai buni tineri jucatori ai clubului, strangand peste 50 de meciuri in echipa de seniori pana sa implineasca 20 de ani. Le-a atras atentia celor de la Man United unde a mers la un trial in 1999 dupa ce a ajuns in cea mai buna echipa din liga a 3-a in acel an si a fost desemnat jucatorul sezonului la Peterborough.

Nu a ajuns la United, insa George Graham de la Tottenham a fost impresionat si l-a adus si pe acesta si pe Matthew Etherington. Intre 2000 si 2013 a strans 303 meciuri in Premier League pentru Tottenham, Everton si Fulham, reusind 27 de goluri. 

Plateste ca sa joace fotbal!

A parasit-o pe Fulham in 2013, fiind unul dintre cei 12 jucatori care au plecat de la gruparea londoneza la finalul sezonului 2012/2013. In ciuda experientei sale uriase in fotbalul din Premier League si a faptului ca era cotat in continuare la jumatate de milion de euro, nu si-a mai gasit echipa!

Astfel, el a decis sa se intoarca la o echipa de sat din Tara Galilor, cea la care a facut primii pasi in fotbal, Solva FC. La 34 de ani, jucatorul care era evaluat in 2005 la 6 milioane de euro a semnat cu echipa care evolueaza intr-o liga de amatori.

Nu numai ca nu va mai juca la un nivel inalt, dar el va plati pentru a evolua in tricoul celor de la Solva FC! 3 lire il va costa pe Davies fiecare meci! "Abia astept sa joc cateva meciuri cu fratele si prietenii alaturi de care am inceput cu atatia ani in urma" a spus Davies pentru South Wales Evening Post.

"Este o zi mare pentru club. I-am spus ca nu il vom putea plati. Va trebui el sa plateasca la fel ca toata lumea. Pare doritor si speram sa fie disponibil pentru cateva meciuri" a declarat Tracey Cole, secretarul clubului.

Simon Davies a evoluat de 58 de ori pentru nationala Tarii Galilor, el fiind analist pentru Sky Sports la partida dintre galezi si Andorra de marti seara, castigata de Tara Galilor in urma dublei lui Gareth Bale.

Modifică setările cookies