Un nou club miliardar in Premier League? Everton a vandut 49,9% din actiuni catre un iranian si viseaza la revenirea in lupta pentru titlu
Miercuri 09 Martie 2016, 13:06

Un nou club miliardar in Premier League? Everton a vandut 49,9% din actiuni catre un iranian si viseaza la revenirea in lupta pentru titlu

Inca un club de traditie din Premier League va beneficia de sprijinul unui miliardar. 

Arsenal - Atletico, joi, 22:00, in direct la PRO X! Bucurati-va de fotbal!

Bucurati-va de fotbal in direct la PRO TV! Marti, 24 aprilie, 21:45 Liverpool - AS Roma. Miercuri, 25 aprilie 21:45 Bayern - Real Madrid in semifinalele Champions League!

Liga profesionista engleza de fotbal a aprobat investitia in clubul Everton, care a vandut un pachet de actiuni de 49,9% miliardarului de origine iraniana Farhad Moshiri, se arata intr-un comunicat al formatiei de pe Goodison Park.

Moshiri, fost actionar la Arsenal Londra, a pus capat lungii cautari a unui investitor de catre Everton, al carui presedinte Bill Kenwright va ramane in control, beneficiind de majoritatea actiunilor, cel putin pe termen scurt. 

Kenwright cauta un investitor important la Everton de peste un deceniu, dupa ce in 1999 a preluat controlul pachetului majoritar de actiuni de la Peter Johnson in schimbul a 28,41 milioane dolari. Gruparea din Liverpool are in palmares 9 titluri si 5 cupe, dar ultimul trofeu dateaza din 1995. 

Forbes estimeaza averea personala a lui Moshiri la 1,3 miliarde lire sterline, inainte ca acesta sa-si vanda partea sa de actiuni lui Aliser Usmanov, al doilea actionar ca importanta la ''tunari''. 

In acest sezon, Everton ocupa locul 12 in Premier League si va juca sambata cu Chelsea in sferturile Cupei Angliei. 

In campionat, Everton se afla pe locul 12, cu 38 de puncte castigate in 28 de meciuri.1 comentarii
  • 9 2016
    adasda Cica revenirea...Pai astia au mai fost in lupta pt titlu?...
  • 9 2016
    dsadsa Cauta un bolovan si ascunde-te sub el. Gruparea din Liverpool are in palmares 9 titluri si 5 cupe, dar ultimul trofeu dateaza din 1995....
Sistemul public de sănătate e în colaps, deşi primeşte 9 miliarde de euro pe an
BRAT