Goodbye, Roman! Chelsea poate fi vândută pentru o sumă amețitoare. Datorii uriașe la Abramovich

Roman Abramovich Chelsea Razboi ucraina vanzare csm poli iasi Anglia Roman Abramovich
Daniel Anghel
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 16:45
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 17:15

Roman Abramovich ar putea plăti scump atacul Rusiei din Ucraina. Omul de afaceri rus, care deține Chelsea din 2003, ar putea fi forțat să vândă clubul de pe Stamford Bridge.

Cu Abramovich patron, Chelsea a obținut, de-a lungul timpului, cele mai importante rezultate din istoria clubului pe plan național și european. Era ”Abramovich” ar putea lua sfârșit pentru gruparea de pe Stamford Bridge, după ce rusul a primit ”interzis” pe teritoriul Marii Britanii!

”Cutremur” la Chelsea? Abramovich ar putea vinde clubul de pe Stamford Bridge

Abramovich ar putea fi forțat, conform informațiilor apărute în presa internațională, să vândă Chelsea, pentru care a plătit 190 de milioane de dolari în 2003. În prezent, potrivit Forbes, deținătoarea Ligii Campionilor este evaluată la 3,2 miliarde de dolari și îi datorează miliardarului rus aproximativ două miliarde de dolari!

  • Roman Abramovich

Sumele prezentate i-ar putea speria pe investitori. Newcastle United, de exemplu, a fost cumpărată de Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite pentru 300 de milioane de euro, iar asta poate arăta că miliardarii ar fi interesați, mai degrabă, de cluburile mai slab cotate, pe care le-ar putea dezvolta și ”modela” după propriul plac.

Este și cazul lui Abramovich, care a preluat Chelsea atunci când clubul de pe Stamford Bridge nu putea emite pretenții la locurile fruntașe în Premier League. Când rusul a devenit patronul londonezilor, clubul avea un singur titlu, cucerit în 1954-1955.

Vinde Abramovich Chelsea? Londonezii ar putea fi afectați de războiul din Ucraina

Acesta ar putea fi un alt impact al războiului izbucnit în Ucraina asupra sportului, după ce Schalke și Manchester United au ”tăiat” deja contractele cu Gazprom și Aeroflot. În plus, și finala Champions League, programată inițial la St. Petersburg, a fost mutată la Paris.

Conform sursei mai sus menționate, Abramovich are o avere estimată la 13,3 miliarde de dolari, în marte parte provenită din producția de oțel și metale. Acesta a fost pus în fruntea listei oligarhilor care ar urma să fie sancționați de Marea Britanie, din punct de vedere al activelor și intereselor comerciale. 

Printre multe ale proprietăți, rusul deține, în Marea Britanie, și o casă în valoare de 152 de milioane de lire sterline, mai scrie Forbes.

Cu Roman Abramovich patron, Chelsea a cucerit cinci titluri, cinci FA Cup, trei Cupe ale Ligii, două Supercupe ale Angliei, două Ligi ale Campionilor, două Europa League și o Supercupă a Europei.

Miliardarul a obținut anul trecut și a treia cetățenie a unui stat, după cea rusă și israeliană. Născut în Rusia într-o familie de origine evreiască, miliardarul deține acum și cetățenia portugheză.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!