Scandal monstru în Anglia! "13 decizii groaznice, trei penalty-uri neacordate, pe care pur și simplu nu le putem accepta"

Nottingham Forest Everton Premier League VAR Anglia
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2024, 12:30
Data actualizarii: Luni 22 Aprilie 2024, 12:31

Nottingham Forest a criticat aspru deciziile arbitrilor după înfrângerea suferită în fața lui Everton, scor 2-0.

Clubul l-a luat în vizor pe oficialul din camera VAR, Stuart Attwell, susținând că ar fi trebuit să primească trei lovituri de la 11 metri în timpul meciului.

Pe rețelele de socializare, Forest a declarat că Attwell este fan al echipei Luton Town, echipă care se bate cu Nottingham Forest în cursa de menținere în Premier League, și că clubul a cerut înaintea meciului eliminarea acestuia ca oficial.

"13 decizii groaznice, trei penalty-uri neacordate, pe care pur și simplu nu le putem accepta"

"Am avertizat PGMOL că oficialul VAR este un fan al lui Luton înainte de meci, dar ei nu l-au schimbat. Răbdarea noastră a fost testată de mai multe ori" a declarat Nottingham Forest pe contul lor oficial de X.

Ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns aici

Nottingham Forest au fost extrem de nemulțumiți de trei decizii controversate, care l-au implicat pe Ashley Young.

Mai întâi, fundașul a fost acuzat că l-a lovit pe Giovanni Reyna, dar fără rezultat. Callum Hudson-Odoi și Young au fost în centrul a două alte potențiale penalty-uri, înainte și după pauză. Centrarea mijlocașului a lovit mâna lui Young, dar proximitatea a făcut ca nici Anthony Taylor, nici Attwell să nu intervină.

În repriza a doua, Hudson-Odoi a încercat să pătrundă pe lângă fundașul lateral pentru a ajunge la o pasă, urmând să fie dărâmat de Young. Existau îndoieli cu privirea faultului, dar Taylor și VAR-ul au fost de acord că faza nu a fost destul de clară.

Nuno Espírito Santo, managerul lui Forest, nu a mai rezistat, și a vorbit despre ce s-a întâmplat, și despre cererea de a-l exclude pe arbitrul Stuart Attwell.

"Empatizez cu ce simte clubului, pentru că nu este vorba doar despre acest meci, ci despre o întreagă perioadă de timp în care am avut de suferit din cauza deciziilor proaste împotriva noastră. Nu este o scuză, dar nu suntem confortabili cu arbitrii.

"Sunt conștient de plângerea că clubul nu a fost confortabil cu VAR-ul, dar PGMOL a decis altfel", 

 "Nu contează dacă este fan al altui club sau nu. VAR-ul stă jos pe scaun, au timp să evalueze imaginile. Aș vrea doar să înțeleg de ce am fost întotdeauna pe partea greșită a deciziilor proaste." a declarat tehnicianul, după meci.

Clasament Premier League

Standings provided by Sofascore
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!