Decizia luată de Everton după ce a fost penalizată cu 10 puncte în Premier League

Everton depunctare everton Premier League Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Decembrie 2023, 18:46
Data actualizarii: Vineri 01 Decembrie 2023, 18:46

Clubul Everton a anunţat vineri că a depus apel împotriva penalizării sale cu 10 puncte de către Premier League, informează Reuters.

În noiembrie, Everton a fost depunctat cu zece puncte pentru încălcarea regulilor Premier League privind profitabilitatea şi sustenabilitatea (PSR) în sezonul 2021/2022.

Decizia luată de Everton după ce a fost penalizată cu 10 puncte în Premier League

"Everton Football Club a depus astăzi apel la preşedintele comisiei juridice a Premier League împotriva deciziei unei comisii a Premier League de a impune clubului o deducere de 10 puncte. Acum va fi numită o comisie de apel pentru a examina cazul", a indicat gruparea din Liverpool într-un comunicat.

Sancţiunea dictată împotriva lui Everton a fost cea mai aspră de acest gen de la înfiinţarea Premier League.

Depunctarea, care a făcut ca Everton să coboare de pe locul 14 în clasament în zona retrogradării cu patru puncte, a fost etichetată de club ca fiind "complet disproporţionată şi nedreaptă".

Fanii Everton au protestat împotriva acestei sancţiuni cu ocazia meciului pierdut cu 3-0 săptămâna trecută în faţa lui Manchester United. Înainte de intrarea echipelor pe gazon, mii de suporteri de pe Goodison Park au ţinut pancarte pe care scria "Corupt" sub sigla cu cap de leu a Premier League.

Săptămâna trecută, un grup de fani ai lui Everton a afişat un banner pe care scria "Premier League = Corrupt" pe Etihad Stadium în timpul meciului dintre Manchester City şi Liverpool (1-1).

Everton va juca sâmbătă în deplasare cu Nottingham Forest.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!