Prima femeie care va conduce un club care a facut transferuri de UN MILIARD de euro. Cine e cea mai puternica femeie din fotbal

Prima femeie care va conduce un club care a facut transferuri de UN MILIARD de euro. Cine e cea mai puternica femeie din fotbal

Pentru prima oara, o femeie este aproape de a ajunge in varful fotbalului. Are acces la miliarde de euro si este una dintre cele mai influente persoane din lumea ascunsa in spatele usilor inchise din fotbal. Numele ei este Marina Granovskaia.

In urma cu 18 ani, Marina Granovskaia era angajata de Roman Abramovic pentru a se ocupa de cateva dintre afacerile sale. Cu origini din Rusia si Canada, aceasta a absolvit in 1997 Universitatea de Stat din Moscova, dupa care a inceput sa lucreze pentru compania petroliera Sibneft.

Aparitia ei in structurile lui Chelsea s-a confirmat in 2013, dupa ce din 2010 s-a ocupat fara a detine o functie oficiala de mai multe afaceri ale clubului, in special transferuri.

Astazi, la 4 ani de la apropierea Marinei Granovskaia de Chelsea, aceasta este aproape de a deveni cea mai puternica femeie din fotbal, scriu ziaristii englezi de la Telegraph.

"Rusoaica este favorita pentru a fi numita in functia de director executiv al lui Chelsea, dupa ce Ron Gourlay a anuntat ca va parasi clubul", scrie Telegraph.

Pentru moment, Marina Granovskaia, alaturi de Bruce Buck, vor ocupa interimatul functiei de director executiv, urmand ca rusoaica sa fie confirmata oficial in fruntea clubului.

"Influenta acesteia a crescut in ultima perioada, jucand un rol mult mai important in transferurile lui Chelsea fata de Gourlay. Aceasta a fost persoana din spatele aducerii si plecarii lui Torres de la Chelsea, pentru ca in aceasta vara sa finalizeze personal transferul lui Diego Costa."

"Angajata lui Roman Abramovic in ultimii 17 ani, Granovskaia s-a ocupat de revenirea lui Jose Mourinho la Londra. Ea este persoana de contact care poarta mesajele lui Abramovic catre club si este omul cheie din apropierea clubului cu Vitesse Arnhem", scriu ziaristii de la Telegraph.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Vlad Voiculescu pregătește o listă a „medicamentelor esențiale” printr-un ordin de ministru
BRAT

Modifică setările cookies