"Oh, nu ma asteptam la asta!" Presedintele Premier League, surprins de cele 7,5 miliarde € din drepturile TV! Cat va lua campioana

Autor: Sport.ro
Miercuri 11 Februarie 2015, 09:38

	"Oh, nu ma asteptam la asta!" Presedintele Premier League, surprins de cele 7,5 miliarde € din drepturile TV! Cat va lua campioana

Drepturile TV pentru meciurile din Premier League s-au vandut ieri pentru suma record de 7,5 miliarde de euro. DETALII AICI

Nici presedintele ligii engleze nu se astepta la un asemenea deznodamant. Drepturile TV pentru sezoanele 2016-2019 au fost cedate in urma licitatiei de ieri pentru suma record de 7,5 miliarde de euro, fara a pune la socoteala banii care vin din afara Marii Britanii.

"Am fost surprins! Bineinteles ca am fost foarte multumit, Este un deal bun pentru toata lumea, pentru otate cluburile din fotbalul englez."

"Ceea ce am vandut de fapt a fost show-ul din Premier League. Avem un content excelent, unscripted drama, asta e principalul motiv pentru care s-au dat banii.", a declarat Richard Scudamore, presedintele Premier League.

Conform primelor calcule, campioana sezonului 2016-17 va primi 210 milioane de euro din drepturile TV, in timp ce ultima echipa din Premier League se va alege cu 140 de milioane de euro, cat primesc acum Barcelona sau Real Madrid in sistemul disproportionat de distribuire din campionatul spaniol.

Sky Sports si BT Sport au cumparat drepturile TV din Premier League contra sumei de 7,5 milioane de euro.

Sky va avea 126 de partide, in timp ce BT va transmite 42 de meciuri. In total, fiecare meci va costa 14 milioane de euro, intre 2016 si 2019, o crestere de 70.2%.

Florin Cîțu, ministru interimar al Sănătății. „Rămâne o prioritate să asigurăm cele 1.600 de paturi ATI”
BRAT
Modifică setările cookies