Proiectul de 400 de milioane al Realului, BLOCAT de judecatori! Autoritatile spaniole nu le permit madrilenilor sa construiasca noul Bernabeu

Autor: Sport.ro
Miercuri 11 Februarie 2015, 09:40

	Proiectul de 400 de milioane al Realului, BLOCAT de judecatori! Autoritatile spaniole nu le permit madrilenilor sa construiasca noul Bernabeu

Real Madrid are de mai multa vreme un plan de modernizare a stadionului Santiago Bernabeu, in care ar urma sa investeasca pana la 400 de milioane de euro. Proiectul a fost insa blocat de Instanta Suprema Spaniola.

Planul sefilor Realului de modernizare a intregului complex Santiago Bernabeu, de extindere a stadionului si construirea altor facilitati importante, precum si a unui hotel si a unui mall, este in mare pericol, dupa ce Instanta Superma Spaniola a dispus amanarea oricaror lucrari.

Real Madrid a prezentat in luna ianuarie a anului trecut noul proiect de 400 de milioane de euro, care ar urma sa includa renovarea celebrului "templu" al Realului, dar si construirea unui mall si a unui hotel pe o suprafata de peste 12 mii de metri patrati.


Curtea Suprema de Justitie din Madrid a dispus insa anularea contractului semnat in 2012 de Municipalitatea Madridului, care prevedea modificarea planului zonal si construirea de noi cladiri in centrul orasului.

In aceste conditii, Real Madrid va trebui sa opreasca demersurile pentru renovarea arenei si sa intre din nou la discutii cu autoritatile spaniole.

Proiectul a mai fost blocat si in luna august a anului trecut, atunci cand Comisia Europeana a deschis o investigatie in privinta unui posibil ajutor acordat de Guvernul Spaniol cluburilor de fotbal.

Daca stadionul va fi in cele din urma renovat, acesta va primi si un nou nume. Real Madrid a negociat cu Coca Cola vanzarea numelui stadionului, dar suma nu a fost inca facuta publica.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
„România, te iubesc!”. Jaful care a distrus agricultura. Fermierii sunt la mila cerului și pierd sute de mii de euro
BRAT
Modifică setările cookies