Live Blog

ZIUA MILIOANELOR PENTRU LIGA 1

Cluburile nu sunt de acord cu propunerea ISB! Gino: "Daca nu se respecta contractul, putem sa reziliem unilateral"

Autor: Sport.ro
Luni 08 Iunie 2015, 13:37

Cluburile din Liga I l-au mandatat pe Gino Iorgulescu sa mearga la negocieri cu ISB, detinatorul drepturilor TV din Liga I. O noua Adunare Generala va avea loc pe 19 iunie.

13:40 08 Jun

Intrebarea zilei

13:12 08 Jun

Gino Iorgulescu: "O sa am discutii in aceasta perioada cu ISB si pe data de 19 iunie o sa avem o alta Adunare Generala sa vedem daca au respectat contractul. S-a discutat oferta pe care au inaintat-o cei de la ISB, iar cluburile au hotarat sa ma mandateze pe mine sa le propun sa duca la bun sfarsit acel contract. In data de 19, tot cluburile sunt cele care decid daca accepta acea propunere. Nu eu hotarasc daca reziliem contractul, ci cluburile.
Daca nu se respecta contractul, exista si posibilitatea ca LPF sa rezilieze unilateral. Se pot cere si daune, dar in instanta si cu termene foarte lungi, nu ne-ar avantaja o disputa in acest sens. Cluburile, dupa cum stiti, au mari probleme financiare si cred ca se poate intra in colaps daca se tergiverseaza aceste discutii si nu se va lua o hotarare pe data de 19."

13:11 08 Jun

Gino: "N-am avut o alta oferta anul trecut si am negociat la sange contractul cu ISB."

13:09 08 Jun

Gino Iorgulescu: "Daca nu se respecta contractul, LPF poate sa rezilieze unilateral"

13:05 08 Jun

Justin Stefan, secretarul general al LPF: "Contractul cu ISB nu poate fi modificat unilateral, asta e clar. In ceea ce priveste contractul incheiat cu ISB este clar ca el nu poate fi modificat unilateral. Daca una dintre parti face o propunere cu privire la modificarea unei parti a contractului, cealalta trebuie sa fie de acord. Detinatorul drepturilor media a facut o propunere pentru diminuarea contractului. Adunarea Generala este cea care il poate mandata pe presedintele Ligii sa faca anumite demersuri. Asta s-a si intamplat in sedinta de astazi. Nu se poate modifica unilateral contractul."

13:05 08 Jun

Gino Iorgulescu: "Pe 19 iunie o sa avem o alta Adunare Generala, sa vedem daca au respectat contractul si vom vedea ce mai hotaraste LPF pana atunci."

12:46 08 Jun

Sedinta de la LPF s-a incheiat. Cornel Sfaiter a anuntat ca presedintii de cluburi din Liga I l-au mandatat pe Gino Iorgulescu sa mearga la negocieri cu ISB, compania care detine drepturile TV. Conducatorii din Liga I nu sunt de acord ca suma promisa initial sa fie diminuata.

"Noi vrem banii pe care i-au promis, nimeni nu e de acord sa primeasca bani mai putini. L-am mandatat pe Gino Iorgulescu sa aiba o discutie cu detinatorul de drepturi.", a spus presedintele clubului FC Botosani.

Totusi, inainte de Adunarea Generala din aceasta dimineata, reprezentantul clubului ACS Poli Timisoara, Daniel Stanciu, a declarat ca echipele din Liga I vor fi nevoite sa "accepte raul cel mai mic", adica sa fie de acord cu propunerea ISB.

"Vom alege solutia de supravietuire, vom vota reducerea drepturilor TV", a spus Stanciu.

11:22 08 Jun

Florin Prunea:

"Eu cred ca astazi LPF trebuie sa dovedeasca faptul ca nu ne bagam unii mana in buzunarul altora. Contractul trebuie respectat. Am fost chemati sa votam ce? S-a votat contractul TV, s-a votat sistemul competitional. Nu cred ca se va vota astazi, pentru ca nu este normal. Cu siguranta ca ne da peste cap o schimbare. Ne-am facut bugetele, ne-am facut temele, avem de transferat jucatori. Este o situatie delicata"


10:32 08 Jun

Suntem live de la Liga Profesionista de Fotbal :)

10:32 08 Jun

Liga Profesionista de Fotbal va organiza astazi la 12:30 o conferinta de presa in care va prezenta pozitia oficiala a cluburilor fata de cererea facuta de Intel Sky Broadcast din Malta de a miscora sumele pentru drepturile TV incepand cu sezonul viitor.

ISB cere ca din 2015-2016 sa achite cu aproximativ 7 milioane de euro mai putin decat suma convenita initial in contract. Practic, chiar daca sunt mai putini bani, sunt acum si mai putine cluburi, astfel toata lumea va incasa la fel ca si in acest sezon.

Dupa ce Adunarea Generala va supune astazi la vot solicitarea ISB, sefii Ligii vor prezenta concluziile intr-o conferinta de presa, la ora 12:30.

Ramaneti pe www.sport.ro pentru informatii actualizate in timp real

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
2020, un an negru. Câte mii de români ar fi murit de Covid fără să se ştie
BRAT
Modifică setările cookies