Anglia

Ofertă neașteptată primită de Guardiola pentru a fi selecționerul unei naționale de top! Ce își dorește antrenorul

În ciuda egalului de sâmbătă de la Southampton, Manchester City rămâne pe prima poziție în Premier League.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 19:23
Data actualizarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 21:41

După succesul de la Barcelona și Bayern Munchen, Guardiola și-a adăugat în palmares și realizările din Anglia, dar acum își caută o altă provocare.

Contractul antrenorului catalan expiră la sfârșitul sezonului 2022-23 și nu este așteptat să rămână pe Etihad, chiar dacă oficialii lui Manchester City încă încearcă să-l convingă să continue.

  • Ofertă neașteptată primită de Guardiola pentru a fi selecționerul unei naționale de top! Ce își dorește antrenorul

Guardiola urmează să o părăsească pe Manchester City după încă un sezon, dar nu este clar dacă va antrena din nou din primul an sau va încerca să ia o mică pauză, așa cum s-a întâmplat în sezonul 2012-13.

O altă opțiune pentru Guardiola ar fi trecerea pe banca unei selecțonate, iar The Sun susține că antrenorul de 51 a primit o ofertă din partea Olandei. Louis van Gaal este în prezent la conducerea „Portocalei Mecanice”, dar ar trebui să renunțe la postul de selecționer la finalul Cupei Mondiale din Qatar, în decembrie. Guardiola ar rămâne în ultimele șase luni de contract în acel moment, iar această ofertă ii s-ar potrivi ca o mânușă

Visul lui Guardiola de a antrena o echipă națională.

Guardiola a vorbit deja despre ideea de a prelua o echipă națională după ce își va încheia mandatul la Manchester City, în căutarea unei noi provocări.

”Următorul pas va fi să antrenez o echipă națională, dacă se ivește ocazia. Dacă există șansa de a antrena o echipă națională, atunci cred că aș dori asta. Mi-ar plăcea să antrenez la un Campionat European, Copa America sau Cupa Mondială. Mi-ar plăcea să experimentez asta”, a declarat Pep Guardiola la evenimentul XP Investimentos în august 2021.

Totuși, el a declarat că ar dori să ia o pauză după expirarea contractului lui cu Manchester City. Așadar, s-ar putea să nu fie posibil să treacă direct de la echipa de pe Etihad la naționala Olandei, dar Federația Olandeză de Fotbal va încerca să-l convingă să se alăture la un moment dat în viitorul apropiat.

Modifică setările cookies