Anglia

Numirea lui Erik ten Hag la Manchester United nu este pe placul vestiarului. Ce îi nemulțumește pe jucători

Manchester United a anunțat că Erik ten Hag va fi noul antrenor al echipei, începând cu sezonul viitor.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Aprilie 2022, 11:56
Data actualizarii: Marti 26 Aprilie 2022, 12:43

Tehnicianul olandez, în vârstă 52 de ani, o va părăsi pe Ajax la finalul acestui sezon și va semna un contract valabil până în iunie 2025 cu Manchester United.

Potrivit Manchester Evening News, jucătorii de la Manchester United nu sunt foarte încântați de numirea olandezului pe banca tehnică. Îngrijorarea anumitor fotbaliști are legătură cu capacitatea antrenorului de a reconstrui echipa, după sezonul dezastruos. 

Erik ten Hag a lucrat în ultimii patru ani și jumătate la Ajax, club alături de care a câștigat două titluri în Eredivisie, două Cupe și o Supercupă a Olandei. Cu cinci etape înainte de finalul sezonului actual, Ajax este aproape de un nou campionat, având un avans de patru puncte față de PSV Eindhoven.

Tot cu Ajax, Erik ten Hag a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor, în sezonul 2018/2019. Atunci, "lăncierii" au fost eliminați dramatic în penultimul act de Tottenham, după 1-0 în turul din deplasare și 2-3 în returul de acasă.

Ce a declarat Erik ten Hag după numirea la United

Tehnicianul olandez a oferit un prim interviu după dezvăluirea informației despre viitorul său profesional, interviu în care a discutat și despre gestionarea relației cu starurile de la Manchester United.

"Voi fi mereu același. Nu îmi voi schimba stilul de antrenorat. Tipul jucătorilor pe care îi ai la echipă determină felul în care joci, dar eu sunt la control și dau sarcini jucătorilor.

Decid ce sarcină are fiecare jucător. Dacă cineva nu o execută, va fi avertizat, nu contează numele. Nu voi face compromisuri în acest sens. Nu vreau să fiu un dictator, dar am vrut să am un cuvânt de spus în privința transferurilor", a declarat Erik ten Hag pentru Trouw. 

Modifică setările cookies