"N-as da niciodata 100 de milioane pe un jucator". Reactia lui Klopp dupa ce rivalii de la Manchester United au batut palma cu Pogba

"N-as da niciodata 100 de milioane pe un jucator". Reactia lui Klopp dupa ce rivalii de la Manchester United au batut palma cu Pogba

Jurgen Klopp si Liverpool vor avea viata grea si in noul sezon din Premier League. "Cormoranii" viseaza la primul titlu dupa mai bine de doua decenii de asteptare, dar sunt creditati cu sanse mult mai mici decat rivalele United, City ori Chelsea.

Liverpool s-a intarit si ea in aceasta vara, facand doua achizitii extrem de interesante. Klopp i-a luat pe Sadio Mane si pe olandezul georginio Wijnaldum, cheltuind peste 50 de milioane de euro.

Chiar si asa, "Cormoranii" sunt creditati cu sanse mai mici la titlu decat rivalele United, City ori Chelsea, care si-au luat antrenori cu multe trofee castigate, dar si jucatori de zeci de milioane.

Pentru Jurgen Klopp, sumele de transfer nu garanteaza, insa, succesul. Ba chiar din contra, acesta crede ca o mutare de 100 de milioane de lire, asa cum este cea a lui Pogba, reprezinta un risc foarte mare.

Antrenorul german a vorbit si el despre mutarea record a lui Pogba la United.

"Daca iei un jucator de 100 de milioane de lire si se accidenteaza, e ca si cum ai arunca banii in foc", a spus el.

"Ziua in care fotbalul va insemna doar sume de bani va fi ziua in care eu voi renunta la jobul meu. Pentru ca jocul nu ar mai fi despre echipa.

Fotbalul a ajuns sa fie inteles gresit de unii. E bine sa-ti doresti cei mai buni jucatori, dar crearea unui grup este necesara pentru a atinge succesul.

Unele cluburi prefera sa cheltuie sume uriase. Eu vreau sa fac lucrurile diferit. As fi procedat diferit daca as fi putut chelui cele 100 de milioane", a mai spus Klopp.

Jurgen Klopp s-a declarat un fan al filosofiei de transferuri a Barcelonei, care a transferat vedete, dar care s-a concentrat pe intarirea si pastrarea omogenitatii grupului.

"Daca trebuie sa cheltui bani, o fac pentru a construi o echipa, una adevarata. Barcelona a reusit asta. Poti castiga trofee si titluri, dar e importanta si maniera in care vrei sa o faci", a mai spus Klopp.

VIDEO PROTVPLUS.RO

”Jaf din bani publici”. Guvernul taie finanțarea de 1 milion de euro pe an pentru Krivoi Rog
BRAT
Modifică setările cookies