Modificare de ultimă oră pentru vinderea lui Chelsea. Condiția pusă de Roman Abramovich care ar putea schimba cursul licitației

Chelsea Roman Abramovich Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Aprilie 2022, 08:28
Data actualizarii: Vineri 29 Aprilie 2022, 08:35

Roman Abramovich a fost forțat să scoată clubul la vânzare, după sancțiunile primite din cauza invadarii Ucrainei de către armata rusă. 

Raine Group, banca din New York care a fost desemnată să analizeze ofertele de cumpărare, a oprit doar trei finaliști. Câștigătorul urmează să fie anunțat la finalul săptămânii viitoare.

Potrivit presei din Marea Britanie, oligarhul rus a făcut o cerere neașteptată, cerând în plus aproape 600 de milioane de euro, suma totală ajungând în aceste condiții la aproape trei miliarde de euro, dintre care un milion va fi donat în Ucraina.

Cine a rămas în cursa pentru preluarea clubului Chelsea

Cei trei finaliști sunt Steve Pagliuca, miliardarul american care deține clubul de baschet Boston Celtics (NBA) și echipa de fotbal Atalanta Bergamo (Serie A), miliardarul american Todd Boehly, care deține acțiuni la Los Angeles Lakers (NBA), Los Angeles Dodgers (MLB) și Los Angeles Sparks (WNBA), asocierea de afaceriști britanici Jonathan Goldstein - Sir Martin Broughton - Lord Sebastian Coe.

Sancțiuni pentru Roman Abramovich

Oligarhul Roman Abramovich, considerat un apropiat al lui Valdimir Putin și al Kremlinului, a fost sancționat de guvernul britanic, pe 10 martie, după ce armata rusă a atacat Ucraina și la o săptămână după ce afaceristul anunțase că vrea să vândă Chelsea. Toate proprietățile și conturile acestuia au fost înghețate și nu se știe dacă acesta poate intra în posesia sumei cu care câștigătoarea Champions League din sezonul trecut se va vinde.

Chelsea a primit licență specială de funcționare, valabilă până la finalul acestui sezon, pentru a-și putea continua activitatea și a evita intrarea în faliment. Abramovich, care are o avere estimată la 14 miliarde de dolari, are blocată suma de 7 miliarde de dolari în conturile băncilor britanice din Insula Jersey, teritoriu aflat pe lista puținelor paradisurile fiscale din Europa.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!