Roman Abramovich Chelsea Razboi ucraina Stiri

Se destramă ”Imperiul Roman”! Sumele uriașe pe care Abramovich le-ar împrumuta de la apropiați

Roman Abramovich are probleme mari după ce activele sale au fost ”înghețate” din cauza legăturii sale cu președintele rus Vladimir Putin. Inclusiv Chelsea ar trece printr-o perioadă financiară delicată.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Aprilie 2022, 16:59
Data actualizarii: Miercuri 06 Aprilie 2022, 17:14

Oligarhul rus le-ar fi cerut prietenilor săi milionari împrumuturi de câte un milion de dolari pentru a-și putea plăti staff-ul, potrivit The Sun. Abramovich și-ar plăti numai propriul personal cu o sumă amețitoare: 600.000 de euro pe săptămână!

Roman Abramovich ar fi ajuns într-o situație delicată! Le cere prietenilor sume imense

După ce Marea Britanie l-a sancționat pe Abramovich, acesta a decis să-și vândă clubul ”de suflet” și a anunțat că toți banii vor fi donați către victimele din Ucraina.

Printre multe ale proprietăți, rusul deține, în Marea Britanie, și o casă în valoare de 152 de milioane de lire sterline, mai scrie Forbes.

Roman Abramovich (55 ani) a avut de suferit din cauza relației apropiate cu liderul de la Kremlin. Nu a mai putut vira banii în conturile jucătorilor de la Chelsea, iar echipa londoneză nu a mai avut voie să comercializeze bilete sau să vândă articole sportive, din cauza sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană.

Cu toate că încearcă de o lună să vândă echipa, cerând 2 miliarde de lire sterline, negocierile lui Abramovich cu potențialii cumpărători nu s-au finalizat. 

Forbes informează că averea oligarhului rus s-a înjumătățit de când Vladimir Putin a invadat Ucraina. De la 15 miliarde de dolari, Abramovich a ajuns să dețină acțiuni în valoare de 6,9 miliarde de dolari, coborând din primii 10 cei mai bogați patroni din sportul mondial.

Cu Roman Abramovich patron, Chelsea a cucerit cinci titluri, cinci FA Cup, trei Cupe ale Ligii, două Supercupe ale Angliei, două Ligi ale Campionilor, două Europa League și o Supercupă a Europei.

Miliardarul a obținut anul trecut și a treia cetățenie a unui stat, după cea rusă și israeliană. Născut în Rusia într-o familie de origine evreiască, miliardarul deține acum și cetățenia portugheză.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies