Se destramă ”Imperiul Roman”! Sumele uriașe pe care Abramovich le-ar împrumuta de la apropiați

Roman Abramovich Chelsea Razboi ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Aprilie 2022, 16:59
Data actualizarii: Miercuri 06 Aprilie 2022, 17:14

Roman Abramovich are probleme mari după ce activele sale au fost ”înghețate” din cauza legăturii sale cu președintele rus Vladimir Putin. Inclusiv Chelsea ar trece printr-o perioadă financiară delicată.

Oligarhul rus le-ar fi cerut prietenilor săi milionari împrumuturi de câte un milion de dolari pentru a-și putea plăti staff-ul, potrivit The Sun. Abramovich și-ar plăti numai propriul personal cu o sumă amețitoare: 600.000 de euro pe săptămână!

Roman Abramovich ar fi ajuns într-o situație delicată! Le cere prietenilor sume imense

După ce Marea Britanie l-a sancționat pe Abramovich, acesta a decis să-și vândă clubul ”de suflet” și a anunțat că toți banii vor fi donați către victimele din Ucraina.

Printre multe ale proprietăți, rusul deține, în Marea Britanie, și o casă în valoare de 152 de milioane de lire sterline, mai scrie Forbes.

Roman Abramovich (55 ani) a avut de suferit din cauza relației apropiate cu liderul de la Kremlin. Nu a mai putut vira banii în conturile jucătorilor de la Chelsea, iar echipa londoneză nu a mai avut voie să comercializeze bilete sau să vândă articole sportive, din cauza sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană.

Cu toate că încearcă de o lună să vândă echipa, cerând 2 miliarde de lire sterline, negocierile lui Abramovich cu potențialii cumpărători nu s-au finalizat. 

Forbes informează că averea oligarhului rus s-a înjumătățit de când Vladimir Putin a invadat Ucraina. De la 15 miliarde de dolari, Abramovich a ajuns să dețină acțiuni în valoare de 6,9 miliarde de dolari, coborând din primii 10 cei mai bogați patroni din sportul mondial.

Cu Roman Abramovich patron, Chelsea a cucerit cinci titluri, cinci FA Cup, trei Cupe ale Ligii, două Supercupe ale Angliei, două Ligi ale Campionilor, două Europa League și o Supercupă a Europei.

Miliardarul a obținut anul trecut și a treia cetățenie a unui stat, după cea rusă și israeliană. Născut în Rusia într-o familie de origine evreiască, miliardarul deține acum și cetățenia portugheză.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!