Mașină second hand, cămine studențești și fără cont de Twitter. Povestea milionarului de la Manchester City

Rodri Machester City povestea lui rodri Twitter Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 23 Noiembrie 2021, 16:36
Data actualizarii: Miercuri 24 Noiembrie 2021, 14:31

Lecție de modestie din partea unui fotbalist care evoluează la cel mai înalt nivel.

Banii îi schimbă pe anumiți fotbaliști când ajung la cel mai înalt nivel și sunt remunerați cu sume imense, însă altora nu le modifică atitudinea. Câțiva visează la vile scumpe, bolizi cu o herghelie de cai putere sub capotă și își dau banii pentru a-și realiza visurile. 

Povestea lui Rodri

Nu e și cazul internaționalului spaniol de la de Manchester City, Rodri (25 de ani), mijlocaș cu 30 de selecții și un gol în prima reprezentativă condusă în prezent de Luis Enrique. Pentru fostul jucător de la Atletico Madrid viața simplă e tot ce-i place. 

Rodri, cotat la 70 milioane de euro, nu are cont de Instagram sau Twitter, urăște tatuajele și e considerat unul dintre fotbaliștii cu o atitudine umilă, inclus de jurnaliștii din Anglia într-un club select, alături de Ngolo Kante, francezul de la Chelsea. 

Rodri locuia la căminul studențesc

Într-un material prezentat de The Sun, portretul lui Rodri e construit cu ajutorul unui prieten din copilărie, Valentino Henarejo. "Rodri a absolvit Facultatea de Studii de Afaceri și Economie și are diplomă de licență luată la zi. Colegii erau șocați când îl vedeau ajung la cel mai înalt nivel (n.r.: - evolua la Villareal) și el locuia la căminul studențesc. Nu a ratat niciun curs la facultate", a povestit Valentino Henarejo. 

"După ce l-au cunoscut și au văzut cum se comportă, totul a părut să fie în sfera normalului. Îi plăcea să-și petreacă timpul cu colegii din cămin și să joace tenis de masă. La început era ciudat pentru noi", a continuat Henarejo.

Rodri câștigă 120.000 de lire sterline pe săptămână

Trăsăturile de caracter ale lui Rodri sunt aceleași și după ce a fost transferat în Premier League, la Manchester City. A devenit unul dintre preferații lui Pep Guardiola, care-l percepe drept înlocuitorul lui Sergio Busquets, mult timp de acum în națională, și a ajuns, conform The Sun, să câștige 120.000 de lire sterline pe săptămână. 

"Până recent, mașina pe care o conducea era un Opel Corsa second hand, cumpărată imediat după ce și-a luat permisul de conducere de la o doamnă", a mai precizat Valentino Henarejo. 

"Mereu îmi spunea că trebuie să-și termine studiile"

"La un moment dat, chiar mi-a zis că îi vede drept nebuni pe prietenii care-și cumpără mașini scumpe. Pentru el fotbalul e plan secund, familia primează. Mereu îmi spunea că trebuie să-și termine studiile întrucât fotbalul e ca o loterie", a mai precizat prietenul lui Rodri. 

Rodri a perceput fotbalul ca pe o loterie, însă el a tras lozul câștigător.

Își trăiește viața după propriile coordonate, a rămas același tip umil din studenție și n-ar cheltui vreodată un vagon pe bani pe lucruri care nu-i îndulcesc, poate, viața. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!