Manchester United introduce "regula Ronaldo"! Cine sunt primii jucători vizați

Manchester United Cristiano Ronaldo david de gea luke shaw Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 17:42
Data actualizarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 17:41

Manchester United i-a reziliat contractului lui Cristiano Ronaldo în luna noiembrie, după un interviu controversat acordat de starul portughez.

Conducerea clubului englez Manchester United îşi popune să impună un plafon salarial pentru jucătorii săi, susţine Daily Mail.

Manchester United instaurează "regula Ronaldo"

Acest plafon salarial va fi stabilit la suma de 200.000 lire sterline pe săptămână (227.000 euro/săptămânal) şi va purta numele „Regula Ronaldo”, transmite News.ro.

Dacă va fi aplicată, regula va avea un impact imediat asupra salariilor mai multor jucători de la prima echipă a clubului, ale căror venituri depăşesc acest prag.

Printre jucătorii afectaţi se numără portarul spaniol David de Gea, care primeşte 375.000 de lire sterline săptămânal, sau fundaşul Luke Shaw.

Masa salarială anuală a clubului Manchester United este cea mai mare din Premier League, ea ridicându-se la suma de 228 milioane de lire sterline.

Fragmente din interviul acordat de Cristiano Ronaldo

... despre faptul că se simte trădat: Da, au încercat să mă forțeze să plec. Nu doar antrenorul, ci și 2-3 persoane din cadrul clubului, din conducere. Mă simt trădat. (n.r - Crezi că au încercat să scape de tine?) Sincer, nu ar trebui să spun asta, nu știu. Nu-mi pasă, dar oamenii trebuie să știe adevărul. M-am simțit trădat și am simțit că anumiți oameni nu m-au vrut. Nu numai sezonul acesta, ci și sezonul trecut.

...despre Ralf Rangnick: Cum un club precum Manchester United, după ce l-a avut pe Sir Alex Ferguson, îl aducă pe Ralf Rangnick? Nu numai eu am fost surprins, ci toată lumea. Nimeni nu a înțeles. Acest om nu e nici măcar antrenor, deci cum să fie șeful lui Manchester United? Nu auzisem niciodată de el.

...despre Erik ten Hag: "Nu am respect față de el pentru că nu îmi arată respect. Dacă nu îmi arăți respect, nu te voi respecta niciodată. Dacă ai, voi avea și eu mereu respect față de tine".

..despre criticile lui Wayne Rooney: "Nu știu de ce mă critică atât de rău. Probabil pentru că el și-a încheiat cariera, iar eu încă joc la cel mai înalt nivel. Nu voi spune că face asta pentru că eu arăt mai bine decât el... ceea ce e adevărat"

...despre lipsa de progres din cadrul clubului: "Progresul a fost zero! De când a plecat Sir Alex, nu am văzut nicio evoluție. Nimic nu s-a schimbat. Nici condițiile de antrenament, nici piscina, nici sala de forță, nici bucătăria, nici bucătarii, nici tehnologia.

...despre problemele din club: "Cred că fanii trebuie să știe adevărul. Vreau ce e mai bun pentru acest club. De aceea am venit la Manchester United, dar sunt niște lucruri în cadrul clubului care nu ne ajută să ajungem la nivelul lui City, Liverpool saua chiar Arsenal, acum. Un club de o asemenea dimensiune trebuie să fie în top 3, în opinia mea. Iubesc Manchester United, iubesc fanii, mereu sut alături de mine. Dar dacă vor ca lucrurile să meargă diferit, trebuie schimbate multe, foarte multe lucruri".

...despre Sir Alex Ferguson: "Știe mai bine decât orice că acest club nu este pe drumul care trebuie și pe cel care merită să fie. Știe și el, știe toată lumea. Cei care nu văd asta, nu vor să vadă, sunt orbi".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!