benjamin mendy Manchester City Anglia Benjamin Mendy/sursa foto: Getty

Manchester City e bună de plată! Benjamin Mendy a dat clubul în judecată, iar suma cerută este imensă

Fostul fotbalist al echipei Manchester City, Benjamin Mendy, a fost găsit nevinovat de o acuzaţie de viol şi una de tentativă de viol de către un tribunal britanic.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 19:38
Data actualizarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 19:55

Procesul a avut loc la Chester Crown Court, iar Manchester Evening News a relatat că francezul a plâns după ce s-a citit verdictul. "Benjamin Mendy ar dori să le mulţumească membrilor juriului pentru că s-au concentrat pe dovezile din acest proces, mai degrabă decât pe zvonurile şi insinuările care au urmărit acest caz încă de la început", a declarat avocatul lui Mendy într-un comunicat. 

Jucătorul în vârstă de 29 de ani s-a alăturat echipei Manchester City în 2017 şi a făcut obiectul unei anchete a poliţiei după ce 13 femei au formulat acuzaţii împotriva sa şi a co-acuzatului Louis Saha Matturie.

La jumătatea lunii iulie, campionul mondial cu naționala Franței din 2018 a fost prezentat oficial de FC Lorient, din Ligue 1, cu care a semnat pe două sezoane.

Benjamin Mendy o dă în judecată pe Manchester City

În perioada septembrie 2021, de când a început scandalul, până în iunie 2023, când i-a expirat contractul, Benjamn Mendy a fost suspendat de la echipă, timp în care nu i s-au plătit nici salariile.

În urma dovedirii nevinovăției, fotbalistul vrea să-și recupereze banii de la campioana din Premier League și dă în judecată clubul în acest sens. 

Potrivit RMC Sports, dacă Benjamin Mendy intenționează să recupereze suma aferentă salariilor neplătite, atunci acesta ar avea de primit aproximativ 11,5 milioane de euro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!