Sir Alex Ferguson Manchester United Anglia

FABULOS! Sir Alex Ferguson e cel mai BOGAT pensionar din lume! Cati bani a incasat in 2014 de la Manchester United

Sir Alex Ferguson e pensionarul cu cele mai mari castiguri din lume! 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Ianuarie 2015, 19:25
Data actualizarii: Luni 26 Ianuarie 2015, 19:28

Ferguson s-a retras in 2013 dupa aproape 27 de ani pe banca lui Manchester United, dar fosta campioana a Angliei continua sa-l plateasca.

Sir Alex Ferguson e ambasadorul clubului si castiga imens, in conditiile in care el nu se mai implica in activitatile de zi cu zi ale clubului.

In calitate de ambasador al lui Manchester United, scotianul a incasat 2,8 milioane de euro in 2014. El e trimis de club in diferite colturi ale lumii ca sa promoveze Manchester United, clubul cu cei mai multi suporteri din lume, potrivit anumitor sondaje.

Ferguson e una din cele mai cunoscute si respectate persoane din fotbal, iar United continua sa profite de pe urma lui. Chiar daca nu mai antreneaza, Ferguson ajuta clubul la promovarea imagini si la semnarea de contracte noi comerciale.

Azi, United a anuntat un sponsor nou, capitol la care clubul englez e campion. In plina criza pe piata financiara, traderul Swissquote a semnat un contract de sponsorizare cu Manchester United.

Manchester United s-a clasat recent pe locul 2 in topul celor mai bogate cluburi din lume, dupa campioana Europei Real Madrid. 

United nu isi uita legendele, chiar daca echipa nu e antrenata de una din ele. Sir Bobby Charlton a incasat anul trecut 150.000 de euro pentru servicii de consultanta. El si Ferguson urmaresc toate meciurile lui United de pe stadion. 

Potrivit datelor contabile publicate de clubul englez, Manchester United a platit 6 milioane de euro vara trecuta pentru concedierea lui David Moyes, care semnase un contract pe 6 sezoane dupa retragerea lui Ferguson. Suma a fost impartita de scoatian cu staff-ul sau. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!