Două legende ale Angliei s-au unit să desființeze VAR-ul: "De ce tot încercăm asta?" / "Cel mai ridicol lucru"

VAR Gary Lineker Ian Wright Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 10 Decembrie 2023, 18:22
Data actualizarii: Duminica 10 Decembrie 2023, 18:21

Gary Lineker și Ian Wright nu au avut milă față de tehnologia VAR.

Gary Lineker, fost jucător la Leicester, Everton și Tottenham în Anglia, alături de Ian Wright, care a trecut în fotbalul englez pe la Crsytal Palace, Arsenal, West Ham, Nottingham Forest și Burnley, au avut câteva remarci la adresa arbitrajului video.

Două legende ale Angliei s-au unit să desființeze VAR-ul: "De ce tot încercăm asta?" / "Cel mai ridicol lucru"

Gary Lineker a subliniat faptul că nu înțelege motivul pentru care arbitrajul video intervine atât de des, iar Ian Wright i-a dat dreptate. Ulterior, fostul jucător al celor de la Tottenham a precizat că nu e un mare fan al tehnologiei VAR.

"De ce încercăm să oprim golurile? Oamenii care fac legile jocului de ce fac asta? Foarte bizar", a spus Gary Lineker, citat de publicația sportbible.com.

"E ridicol! Cea mai ridicolă lege dintre toate! Dintre toate legile din lume! Nu doar din fotbal! Ridicol", a continuat Ian Wright.

"Trebuie să spun că nu-mi place foarte mult VAR-ul. Am fost unul dintre cei care l-au susținut și de fapt mă simt destul de vinovat și cu siguranță m-am înșelat", a conchis Gary Lineker.

VAR-ul a fost instalat în Premier League, eșalonul de top al Angliei, pentru prima dată în sezonul 2019/20. Liverpool - Norwich 4-1 a fost primul meci cu arbitraj video din fotbalul englez.

Carierele lui Gary Lineker și Ian Wright

Gary Lineker a fost legitimat de-a lungul carierei sale fotbalistice la echipe precum Leicester, Everton, FC Barcelona, Tottenham Hotspur și Nagoya Grampus. La naționala Angliei, fostul atacant a bifat 80 de selecții și a reușit să marcheze 48 de goluri.

Ian Wright și-a trecut în CV echipe precum Crystal Palace, Arsenal, West Ham, Nottingham Forest, Celtic și Burnley. Retras în 2000, londonezul a îmbrăcat de 33 de ori echipamentul naționalei, unde a reușit să marcheze nouă goluri.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!