Gary Lineker, dat afară de BBC după o postare pe Twitter! Alan Shearer și Ian Wright refuză să mai apară la emisiune

Gary Lineker Alan Shearer BBC Ian Wright Match of the Day Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 11 Martie 2023, 08:40
Data actualizarii: Sambata 11 Martie 2023, 08:39

Gary Lineker nu va mai prezenta „Meciul zilei”, emisiunea emblematică de fotbal britanic, în urma controverselor legate de un tweet pe care l-a scris la începutul săptămânii, a anunţat, vineri, BBC.

Marţi, Lineker a postat pe Twitter „Dumnezeule Mare, acest lucru este mai mult decât groaznic” la un videoclip postat pe Twitter de Ministerul de Interne britanic care anunţă politica guvernului privind solicitanţii de azil.

Gary Lineker nu va mai prezenta la BBC. Alan Shearer și Ian Wright au renunțat și ei la emisiune

Apoi a continuat să scrie: „Nu există un aflux uriaş. Luăm mult mai puţini refugiaţi decât alte ţări europene importante. Aceasta este doar o politică incomensurabil de crudă îndreptată către cei mai vulnerabili oameni într-un limbaj care nu este diferit de cel folosit de Germania în anii '30, exagerez eu?".

Un comunicat al BBC a spus că decizia ca Lineker să se retragă a urmat „discuţiilor ample” cu fostul internaţional englez şi echipa sa.

„Considerăm că activitatea sa recentă pe reţelele sociale este o încălcare a regulilor noastre. BBC a decis că el se va retrage de la prezentarea Meciului zilei până când vom obţine o poziţie clară şi agreată cu privire la utilizarea reţelelor sociale. Când vine vorba de fotbal şi realizarea emisiunii, nimeni nu este ca Gary. Nu am spus niciodată că Gary ar trebui să nu aibă nicio opinie sau că nu poate avea o opinie asupra problemelor care contează pentru el, dar am spus că ar trebui să se ferească de comenta despre controversele politice”, a transmis BBC.

Niciun prezentator sau expert nu va apărea în emisiunea Meciul zilei (Match of the Day - MOTD) de sâmbătă, după o serie de declaraţii de susţinere pentru Lineker.

Foşti jucători de fotbal Alan Shearer şi Ian Wright au anunţat ambii pe Twitter că au transmis BBC că nu vor apărea în emisiune.

Alan Shearer, cel mai bine plătit realizator de la BBC

„Unii dintre experţii noştri au spus că nu doresc să apară în emisiune în timp ce căutăm să rezolvăm situaţia cu Gary. Înţelegem poziţia lor şi am decis că programul se va concentra pe acţiunea de meci fără prezentare în studio sau expertiză”, a declarat, vineri seară, un purtător de cuvânt al BBC.

Între timp, sindicatul BECTU, care reprezintă personalul BBC, şi-a exprimat vineri îngrijorarea cu privire la decizia BBC.

„Aceasta este o decizie profund îngrijorătoare din partea BBC. Va da aparenţa că a cedat presiunilor politice din partea miniştrilor de a scoate pe cineva din grilă pentru că nu este de acord cu politicile actualului guvern”, a declarat şeful BECTU, Philippa Childs, într-un comunicat.

Lineker găzduieşte Meciul zilei din 1999 şi este cel mai bine plătit realizator de la BBC, după ce a câştigat aproximativ 1,35 milioane de lire sterline în 2020-21.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!