OFICIAL Cu cât a fost depunctată Everton în clasamentul din Premier League. Urmează și a doua depunctare!

Everton depunctare Premier League Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Februarie 2024, 08:16
Data actualizarii: Marti 27 Februarie 2024, 08:20

Echipa din Liverpool continuă să aibă mari probleme.

Depunctarea clubului Everton a fost redusă în urma unui apel, de la 10 la 6 puncte, a indicat luni gruparea din Premier League într-un comunicat citat de Reuters.

Clubul Everton a fost sancţionat cu retragerea a 10 puncte pentru încălcarea regulilor Premier League privind profitabilitatea şi sustenabilitatea (PSR) în sezonul 2021/2022, a anunţat în noiembrie Liga engleză de fotbal, citată de Reuters.

"Everton poate confirma că o comisie de apel a ajuns la concluzia că deducerea de puncte impusă de o comisie independentă a Premier League în noiembrie va fi redusă de la 10 puncte la şase puncte, cu efect imediat", se arată în comunicat.

După reducerea depunctării, Everton a urcat pe poziţia a 15-a a clasamentului, cu 25 de puncte, la cinci puncte de zona retrogradării.

A doua depunctare ar putea fi fatală pentru Everton

O a doua procedură pentru nereguli financiare a fost deschisă în ianuarie de Premier League împotriva lui Everton şi a altui club, Nottingham Forest.

Premier League va numi o comisie independentă pentru a stabili sancţiunea corespunzătoare, care poate include o deducere suplimentară pentru clubul condus de Sean Dyche, scrie Agerpres.

O a doua depunctare ar creşte riscul retrogradării şi ar spori incertitudinea cu privire la viitorul lui Everton, care se află în prezent în mijlocul unor discuţii prelungite în legătură cu preluarea de fondul de investiţii american 777 Partners şi, de asemenea, speră să se mute pe un nou stadion înainte de sezonul 2025-26. 

Clasamentul din Premier League

Standings provided by Sofascore
 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!