Cel mai mare pericol pentru o fosta campioana! Ai luat Cupa Campionilor, ai dat 40 mil euro pe transferuri si vine retrogradarea!

Autor: Sport.ro
Vineri 01 Aprilie 2011, 10:13

	Cel mai mare pericol pentru o fosta campioana! Ai luat Cupa Campionilor, ai dat 40 mil euro pe transferuri si vine retrogradarea!

Asta DRAMA pentru o fosta campioana! Iata exemplul suprem ca decaderea vine treptat, iar daca nu stii sa-ti gestionezi investitiile in transferuri si relatia cu fanii, vei pica mai mult ca sigur.

40 de milioane de euro, bani aruncati in transferuri care nu au adus nimic bun si relatie dezastruoasa cu fanii - Va suna cunoscute aceste probleme? Se intampla in Anglia, iar povestea unui club care a avut o directie similara in istorie cu a Stelei se poate incheia dramatic in acest sezon: e aproape de retrogradare.

Aston Villa este cel mai mare exemplu de cum sa NU te ocupi de o echipa campioana si cum sa NU o duci la autodistrugere.

Succesul ei major a fost contemporan cu al Stelei. Aston Villa a fost al 4-lea club din Anglia care a castigat Cupa Campionilor, in 1982, in fata lui Bayern Munchen cu 1-0 si a incheiat o serie senzationala de 6 ani de victorii consecutive in Cupa Campionilor pentru echipele din Anglia: cu Liverpool de 3 ori castigatoare si Nottingham Forest de doua ori in ultimele sezoane.

Apropierea de Steaua continua si in povestea finalei Cupei Campionilor castigate de Aston Villa cu Bayern: portarul a reusit sa faca minuni in poarta. Rezerva Nigel Spink a intrat in minutul 10, dupa ce Jimmy Rimmer s-a accidentat, iar goalkeeperul lui Aston Villa care nu mai jucase de 3 ani a intrat in istorie cu unul dintre cele mai bune meciuri facute de el in cariera.

Dupa finala din 1982, Aston Villa a mai castigat in Anglia 2 Cupe ale Ligii, in 1994 si 1996, iar declinul s-a accentuat.

Aston villa l-a ofertat pe halagian in 1990, acesta a refuzat pentru ca nu vorbea limbi straine si nu intelegea limba engleza, au mai ajuns in Cupele Europene si a ramas un club important din Anglia. Apoi a fost preluat de americani, iar cu Martin N'Neill pe banca au fost 3 ani la rand aproape de a intra in Campions League.

Dupa despartirea de O'Neill l-au numit pe Houllier pe banca, au pompat 40 de mil euro in transferuri in ultimul sezon, conducerea a pierdut increderea fanilor si se afla in prezent la un singur punct de retrogradare.

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu să formeze un nou Guvern
BRAT