Arsene Wenger Arsenal Anglia

Atac al lui Wenger la seici: "City si PSG ar trebui EXCLUSE din Champions League!" Propunerea NEBUNA a managerului lui Arsenal

Sanctiunile impotriva celor de la Paris St-Germain si Manchester City vor fi confirmate astazi.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Mai 2014, 09:30
Data actualizarii: Vineri 09 Mai 2014, 09:28

 

PSG si City isi afla soarta

Managerul celor de la Arsenal, Arsene Wenger, a cerut ca sanctiunile impotriva echipelor care au incalcat Fair-Play-ul financiar sa fie clarificate: "Cred ca pedepsele sunt sofisticate. As dori unele mai simple, care sa aiba sens, desi au studiat mult timp pentru ca totul sa fie in concordanta cu partea legala a sanctiunilor. Ai crede ca atunci cand respecti regulile intri in competitie si cand nu o faci, nu intri in competitie. Atunci, toata lumea ar intelege" a spus Wenger.

City si PSG au depasit bariera pierderilor de 45 de milioane de euro pentru sezoanele 2011/2012 si 2012/2013 si propunerea de sanctionare a cluburilor a fost ca acestea sa primeasca o amenda de 60 de milioane de euro, o restrictie a loturilor pentru Champions League, plus un plafon salarial. Astazi, UEFA va anunta pedepsele oficial iar cei de la PSG si City vor putea face apel. Cei de la City se pare ca nu vor accepta pedeapsa, spre deosebire de parizieni.

"Exista reguli si trebuie sa le respecti. Daca nu o faci, trebuie sa fii pedepsit. Cand UEFA nu vrea sa dea afara echipe din Champions League, trebuie sa gaseasca o pedeapsa potrivita. Pentru mine si ceilalti din exterior pare o pedeapsa complicata. Nimeni nu intelege, sa fiu sincer. In ziua de azi, toata lumea e informata. Traim intr-o societate in care fiecare e informat. Regulile trebuie sa fie clare pentru ca oamenii sa fie informati bine. Dar daca mergi acum pe strada si intrebi 100 de oameni ce cred despre aceste sanctiuni, cati crezi ca iti pot explica? Eu sunt implicat in fenomen si nu pot. Trebuie clarificate sanctiunile. Cu totii suntem de acord ca atunci cand nu respecti regulile trebuie sa fii pedepsit. Dar sa le explici oamenilor cum functioneaza e foarte dificil" a mai spus Wenger.

Manchester City mai are nevoie de un singur punct in ultima etapa pentru a-si asigura titlul, PSG fiind deja campioana in Franta. "E clar ca e ceva gresit. Pledez pentru asta de ani de zile. Sunt doua moduri de a te gandi la intregul proces. Poti spune: Nu ne pasa, vrem ca miliardarii sa cumpere jucatorii mari si sa cheltuiasca oricat isi doresc, sau sa spune: Vrem sa fie lucrurile corecte. Daca mi s-ar spune maine: Le dam tuturor echipelor din Premier League cate 100 de milioane de lire, accept. As accepta acest pariu. Poti incepe o competitie corecta. Asta e o intrebare de baza la care trebuie gasit un raspuns in Anglia. Lasam pe toata lumea sa cheltuiasca oricat isi doreste?"

Modifică setările cookies