Queen s Park Rangers Premier League Anglia

Anunt SOC in Anglia! Din cauza Fair-Play-ului Financiar, o echipa din Premier League poate fi retrogradata pana in liga a 5-a!

Regulamentul Fair-Play-ului Financiar poate face o noua victima

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Septembrie 2014, 18:10
Data actualizarii: Marti 09 Septembrie 2014, 18:08

Liga de fotbal din Anglia a confirmat ca echipa londoneza, Queens Park Rangers poate fi retrogradata pana in Conference (al 5-lea nivel in piramida) in eventualitatea retrogradarii din Premier League daca vor refuza sa plateasca o amenda imensa pentru incalcarea fair-play-ului financiar.

Pierderi mari dupa retrogradare

Cei de la QPR ar putea sa primeasca o amenda de 40 de milioane de lire cand vor declara rezultatul financiar in aceasta toamna, luand in considerare sumele cheltuite in Championship (liga a 2-a) dupa ce au retrogradat din Premier League (la finalul sezonului 2012/2013).

Clubul a inregistrat inainte de taxe pierderi de 65.4 milioane de lire pentru anul care s-a incheiat in mai 2013, cand au retrogradat din Premier League. Pierderile pentru anul urmator, ce vor fi anuntate in luna decembrie, se pare ca vor fi la fel de mari.

Presedintele lui QPR, Tony Fernandes, a promis ca se va lupta cu orice amenda a Ligii de Fotbal, bani care ar urma sa fie donati in scopuri caritabile si nu ar ajunge la alte cluburi, conform intelegerii cu Premier League in ceea ce priveste platile de solidaritate.

Regulamentul financiar din Anglia a fost introdus in 2012 - conform acetuia, echipele asociate sunt sanctionate cu un embargo in ceea ce priveste transferurile, iar cele care promoveaza sunt amendate.

"Vom lupta cu amenda? Voi ce credeti? Dupa toate cele prin care am trecut, este al doilea prenume al meu - 'Lupta-te" Fernandes" a spus presedintele lui QPR dupa ce echipa a obtinut promovarea. "Viziunea mea a fost mereu aceeasi, anume ca este incorect pentru un club care a retrogradat pentru ca diferentele salariale intre Premier League si Championship sunt imposibile. Ar trebui sa existe o perioada de timp pentru a se rectifica situatia salariilor. Daca eram in Championship timp de 2 ani cu asemenea salarii, nu ar fi fost corect. Sunt in favoarea Fair-Play-ului Financiar dar este incorect fata de cluburile care retrogradeaza" a mai spus Fernandes.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies