VIDEO Alan Shearer nu s-a abținut și a reacționat imediat după ce Erling Haaland i-a depășit recordul

Alan Shearer Erling Haaland Premier League Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Mai 2023, 09:09
Data actualizarii: Joi 04 Mai 2023, 10:35

Erling Haaland a stabilit, miercuri, un nou record de goluri marcate într-un sezon de Premier League, indiferent de format. 

Cu 35 de reuşite în tricoul echipei Manchester City, cu ocazia victoriei cu 3-0 contra lui West Ham United, într-un meci restant din etapa a 28-a, starul norvegian are un sezon fantastic. 

În minutul 71, lansat ideal de Jack Grealish, l-a învins pe Lukasz Fabianski cu o scăriță. Erling Haaland a depăşit astfel, încă din primul sezon de Premier League, performanţele realizate de Andy Cole şi Alan Shearer, care au înscris câte 34 de goluri pentru Newcastle în stagiunea 1993-94, respectiv pentru Blackburn în sezonul următor. Elita fotbalului englez avea atunci 22 de echipe, iar sezonul cuprindea 42 de etape. Premier League a fost redusă la 20 de cluburi din sezonul 1995-96.

Erling Haaland nu a avut nevoie decât de 31 de apariţii pentru a stabili acest record, în timp ce Cole şi Shearer au jucat 40, respectiv 42 de meciuri. Superstarul norvegian are 51 de goluri marcate în toate competiţiile în actualul sezon.

Cum a reacționat Alan Shearer după performanța stabilită de Erling Haaland 
 

Alan Shearer și Gary Lineker au avut un schimb de mesaje pe Twitter după performanța spectaculoasă realizată de starul norvegian al lui Manchester City.

"Record în Premier League pentru Erling Haaland. 35 de goluri. Este o nebunie. Gândurile sunt alături de Alan Shearer în acest moment dificil", a scris Lineker, în timp ce fostul atacant britanic a reacționat imediat: "Nu îmi doream mai mult de atât să fie realizat de acet băiat simpatic. A durat doar 28 de ani. E cel mai bun!".

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!