FABULOS! AFACEREA care transforma Premier Legue intr-un COLOS. Drepturile TV pot ajunge pana la 6 miliarde de euro!

FABULOS! AFACEREA care transforma Premier Legue intr-un COLOS. Drepturile TV pot ajunge pana la 6 miliarde de euro!

O achizitie importanta in piata media poate transforma drepturile TV din Premier League intr-o competitie de 6 miliarde de euro! 

Financial Times anunta ca Vodafone vrea sa achizitioneze compania Liberty Global, detinatorul UPC in Romania, in una din cele mai spectaculoase afaceri din piata media din ultimii ani.

Guardian scrie ca daca afacerea se va realiza, Vodafone va incerca sa liciteze la drepturile pentru Premier Legue, vandute cu 3 miliarde de lire in 2012. In acelasi timp, British Telecom, care detine deja un pachet din drepturile Premier League, pregateste achizitia O2 de la Telefonica si va incerca sa forteze mai multe pachete la licitatia pentru drepturile Premier League din 2015.

Nici Sky Sports nu sta degeaba. Gigantul pay tv care detine drepturile Premier League a cumparat recent Sky Italia si o parte importanta de actiuni de la Sky Germania, operatiuni cu care a ajuns la 20 de milioane de abonati in 5 tari din Europa.

In acest moment, miza cea mai importanta e reprezentata de drepturile TV din Premier Legaue, revandute pe sume din ce in ce mai mari in piete precum Asia sau America. Cele trei companii uriase se vor lupta in 2015 iar licitatia poate ajunge pana la 5.7 miliarde de euro, doar intern, in Marea Britanie, sustin analistii Guardian.

SALARIILE DIN PREMIER LEAGUE VOR EXPLODA!


Campionatul englez ofera deja cele mai mari salarii din fotbal, dar daca drepturile ajung la 6 miliarde de euro, sumele platite de cluburi pentru jucatori vor exploda! Analistii estimeaza ca un club de top va putea plati un jucator cu 30 de milioane de euro pe sezon fara probleme. In prezent, Wayne Rooney castiga cel mai bine, 380.000 de euro pe saptamana, aproape 20 de milioane de euro pe sezon, la Manchester United. 

 

PREMIER LEAGUE, SUCCES URIAS IN SUA! 

 

Premier League are succes din ce in ce mai mare peste Ocean, in SUA, acolo unde popularitatea fotbalului a explodat. 

Saptamana trecuta, derby-ul dintre Arsenal si Manchester United a stabilit un nou record de audienta in SUA pentru partidele transmise in Premier League, cu peste 1,5 milioane de privitori pe durata partidei. 

In vara, amicalul dintre Manchester United si Real Madrid a fost urmarit de peste 100.000 de spectatori pe Michigan Stadium.

Citeste si:Premier Legue
VIDEO PROTVPLUS.RO

Românii vor să scape de pandemie. Peste 8.000 de oameni s-au vaccinat la maratonul din București
BRAT
Modifică setările cookies