Vladimir Putin Alte sporturi

Prima reactie oficiala a lui PUTIN, dupa ce hackerii rusi au dezvaluit ca Serena William si Simone Biles au folosit substante interzise

Informatiile publicate de hackerii grupului Fancy Bears, care au piratat Agentia mondiala antidoping (AMA/WADA), "ridica multe intrebari", a declarat presedintele rus Vladimir Putin.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Septembrie 2016, 19:43
Data actualizarii: Vineri 16 Septembrie 2016, 19:46

"Noi nu sustinem ceea ce au facut piratii, insa ce au facut nu poate sa nu fie interesant pentru comunitatea internationala si comunitatea sportiva", a declarat Vladimir Putin, citat de agentiile ruse de presa, cu ocazia summitului tarilor Comunitatii Statelor Independente (CSI) de la Biskek (Kargazstan).

"Asta ridica multe intrebari", a adaugat el intrebandu-se "cum pot sportivi sanatosi sa ia legal medicamente interzise altora" in timp ce "oameni cu handicapuri grave sunt indepartati de la Jocurile Paralimpice din cauza unor suspiciuni".

El a facut aluzie la selectionata paralimpica rusa, exclusa de la Jocurile de la Rio de catre Comitetul international paralimpic din cauza scandalului de stat care a zguduit Rusia.

Grupul de spionaj cibernetic Tsar Team (ATP28), cunoscut si sub numele de Fancy Bears si care este alcatuit din rusi, a piratat baza de date a Agentiei mondiale antidoping si a publicat marti si joi date confidentiale despre 30 de sportivi.

Intre acesti sportivi se afla surorile Venus si Serena Williams (SUA, tenis), campioana olimpica Simone Biles (SUA, gimnastica) si ciclistii britanici Bradley Wiggins si Christopher Froome.

Datele releva ca acesti sportivi au beneficiat de autorizatie de utilizare a unor tratamente terapeutice (AUT), care le-a permis sa foloseasca medicamente inscrise pe lista produselor interzise.

Modifică setările cookies