Sporturi

Simone Biles, acuzata de DOPAJ dupa ce hackerii rusi au accesat fisa medicala a gimnastei! Ce reactie a avut Biles cand a aflat

Texana in varsta de 19 ani, care a cucerit in total cinci medalii la prima sa participare la o Olimpiada (patru de aur si una de bronz), a fost portdrapelul Statelor Unite la ceremonia de inchidere de la Rio de Janeiro. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Septembrie 2016, 11:24
Data actualizarii: Miercuri 14 Septembrie 2016, 11:25
Gimnasta americana Simone Biles, cvadrupla medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din luna august, acuzata de dopaj de un grup de hackeri rusi care au obtinut date medicale confidentiale dupa ce au spart serverele Agentiei Mondiale Antidoping (AMA-WADA), sustine ca se afla sub tratament pentru tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD). 
 
"Sufar de ADHD si iau medicamente inca din copilarie. Vreau sa stiti ca eu cred intr-un sport curat, am respectat intotdeauna regulile si voi continua sa o fac, deoarece fair-play-ul este crucial pentru sport si foarte important pentru mine", a scris Biles pe contul sau Twitter. 
 
Un grup de hackeri rusi, denumit Fancy Bears, a anuntat marti ca a reusit sa acceseze baza de date a AMA si a descoperit ca "zeci de sportivi americani au fost depistati pozitiv", iar medaliatii de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro "au avut liber la doping". Printre altii, au fost numite surorile Venus si Serena Williams, din topul mondial al tenisului feminin, si gimnasta Simone Biles, multipla medaliata cu aur la Rio. 
 
Federatia americana de gimnastica a dat, la randul ei, publicitatii un comunicat in care afirma ca "Simone a completat formularele adecvate in raport cu solicitarile Agentiei americane antidoping (USADA) si AMA". "Nu a existat nicio incalcare a regulamentului. Federatia internationala de gimnastica, Comitetul olimpic american si USADA au confirmat acest lucru", a precizat Steve Penny, presedintele USA Gymnastics. 
Modifică setările cookies