Prima reactie OFICIALA, dupa ce Roxana Cogianu, bronz la canotaj la Rio 2016, apare pe lista sportivilor care au folosit substante interzise dezvaluita de hackerii rusi

Osmanlispor - Steaua va fi transmis IN DIRECT de ProTV, de la 22:00

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 15 Septembrie 2016, 12:23
Data actualizarii: Joi 15 Septembrie 2016, 20:47

Federatia Romana de Canotaj a precizat, joi, intr-un comunicat remis Agerpres, ca sportiva Roxana Cogianu a urmat un tratament medicamentos dupa o operatie suferita in 2014 si aceasta este singura sa legatura cu situatia prezentata in presa internationala dupa atacurile unui grup de hackeri rusi asupra sistemului informativ al Agentiei Mondiale Antidoping.

"Urmare a informatiilor aparute in media privind mentionarea sportivei Cogianu Roxana pe lista sportivilor care au folosit substante interzise, dorim sa facem urmatoarele precizari: Informatiile publicate se refera la faptul ca in anul 2014, sportiva Cogianu Roxana a suferit o interventie chirurgicala care a necesitat un tratament medicamentos. Conform regulilor WADA, FR Canotaj si sportiva mentionata au transmis documentele medicale necesare si au informat Federatia Internationala de Canotaj si WADA. Aceasta si nimic mai mult este singura legatura a sportivei Cogianu Roxana cu situatia prezentata in diverse medii de informare", se arata in comunicatul semnat de secretarul general al federatiei, Sandu Pop.

Grupul de hackeri rusi cunoscut drept APT28 si Fancy Bears a publicat pe internet noi informatii confidentiale ale Agentiei Mondiale Antidoping (AMA-WADA) legate de sportivi care au participat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, iar printre acestia sa numara si canotoarea romana Roxana Cogianu.

Potrivit documentului, testele antidoping ale Roxanei Cogianu au relevat prezenta unei substante interzise, dexametazona, dar canotoarea avea autorizatie pentru folosirea acesteia.

Cogianu a facut parte din barca de 8+1 a tarii noastre (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian si Daniela Druncea), care a cucerit medalia de bronz la Rio de Janeiro.

Datele publicate de hackeri in acest al doilea calup vizeaza sportivi din opt tari, SUA, Germania, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Polonia, Romania si Rusia.

Modifică setările cookies