david popovici Campionatul National inot Otopeni Alte sporturi

Obiectivele lui David Popovici pentru noul sezon. La ce probe va participa la Campionatul Național de la Otopeni

David Popovici, dublu campion mondial şi european de seniori (100 şi 200 m liber), participă la şase probe individuale cu prilejul Campionatelor Naţionale de la Otopeni (5-9 aprilie).

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Martie 2023, 15:21
Data actualizarii: Vineri 31 Martie 2023, 15:13

După un cantonament de pregătire la Tenerife (Spania), în luna februarie, David Popovici (CS Dinamo) începe anul cu Naţionalele de înot şi va concura în probele de 50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m spate, 100 m spate, 50 m fluture, la câteva probe de ştafetă, dar nu şi în proba de 200 m liber.

''În această perioadă ne-am concentrat pregătirea pe dezvoltarea fizică generală şi 'stabilizarea' performanţelor. Sunt paşi importanţi pentru un tânăr aflat în proces de maturizare cu scopul de a preveni accidentările şi a reduce solicitările specifice sportului de performanţă. David va concura la 50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m spate, 100 m spate şi 50 m fluture. Sigur, va participa şi la câteva din ştafetele clubului. Ne-am dori să vedem progres la celelalte procedee şi probe'', a spus Adrian Rădulescu, potrivit Agerpres.

Obiectivele lui David Popovici pentru 2023
 

Antrenorul lui David Popovici a explicat şi motivul pentru care cel mai bun sportiv al României de anul trecut nu va înota proba de 200 m liber: ''Nu ne-am dorit-o pentru acest concurs. Proba de 100 liber a rămas pentru că este normal să concureze alături de colegii cu care se urmăreşte crearea unei ştafete pentru Paris. Trebuie să se sprijine reciproc''.

Dacă în 2022, David Popovici a concurat în cinci competiţii majore, Europene şi Mondiale de seniori şi juniori, Mondiale în bazin scurt, în acest an va lua startul la Mondialele de la Fukuoka (14-30 iulie) şi la Europenele în bazin scurt de la Otopeni (5-10 decembrie). Nu va lua startul la Europenele Under-23, altă competiţie majoră din acest an.

''Nu există un obiectiv major în acest an, ci doar dorinţa de a avea o prestaţie cât mai bună la CM de la Fukuoka. David vrea să se califice la JO 2024 în probele de 50, 100, 200, 400 m liber, dar poate reuşeşte să îndeplinească baremul şi la alte probe'', a adăugat Rădulescu.

Întrebat dacă apărarea celor două titluri mondiale se încadrează printre obiectivele lui Popovici, Adrian Rădulescu a spus: ''Ideal da, dar nu neapărat!''

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!