David Popovici, supus testelor antidoping înaintea finalei de la 100 m liber: "Așa este după fiecare record mondial"

david popovici Budapesta 2022 campion mondial inot Campionatul Mondial de natatie Alte sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 14:00
Data actualizarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 14:45

David Popovici (17 ani) s-a calificat în finala de la 100 de metri liber la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta.

La o zi după ce a cucerit titlul mondial la 200 de metri liberi, David Popovici a scos un timp de 47,13 secunde și a stabilit un nou record mondial la juniori, reușind să-l depășească pe francezul Maxime Grousset, care a terminat cursa după 47,53 de secunde.

Înaintea finalei care va avea loc la 19:22, înotătorul român a fost supus testelor antidoping, așa cum este procedura la o competiție de asemenea anvergură, dar și când se realizează un nou record mondial.

Dragoș Luscan, preparatorul fizic al sportivului a vorbit despre colaborarea cu David Popovici, dar și despre testele pe care le-a făcut în urma performanțelor realizate în ultimele zile.

"Colaborarea noastră a inceput în urmă cu vreo 5 ani, în urma unei accidentări pe care a avut-o David, iar după ce s-a făcut bine am continuat și pe partea de pregătire fizică și în refacerea de după competiții. După antrenamente, este un program foarte bine stabilit astfel încât să fie tot timpul în formă. Lucrăm și pe partea de a se feri de accidentări, în principal de a-l face din ce în ce mai bun.

Lumea trebuie să știe că este campionat mondial de seniori, el bate acum recordurile de juniori și știm că a bătut și acel record de două ori la 200 de metri, în zile consecutive, iar acum a bătut și recordul la 100 de metri la juniori, dar s-a calificat cu primul timp la finala de seniori.

"Mental stă destul de bine și asta este una dintre cel mai mari forțe ale lui"

În momentul în care mi s-a propus să lucrez pe termen lung cu David am avut un feeling bun și mi-am oferit serviciile cu mare drag și am crezut cu drag în visul lui, în acest proiect și mi-am dat seama că o să aibă rezultate. Poate că nu ne așteptam ca aceste rezultate să fie atât de rapide, dar cu atât mai bine. 

El ne apreciază foarte mult, pentru că a avut și rezultate, se simte foarte bine, a stat ferit de accidentări și până la urma urmei cam asta contează, iar rezultatele vorbesc de la sine. Din moment ce David este cel mai bun, atunci suntem și noi cei mai buni. Este de felicitat că a înțeles că în jurul lui trebuie să fie mai multe persoane și ascultă astfel încât să își poată îndeplini obiectivele, cumva este un cumul de mai mulți factori. Mental stă destul de bine și, de fapt, asta este una dintre cel mai mari forțe ale lui.

Calitatea umană este foarte importantă, iar el are foarte mare putere de a aduna oamenii în jurul lui și modestia de care am dat dovadă se identifică cu cea a marilor campioni. Tocmai acum iese din bazin, de la refacere. Va trebui să mergem la probele antidoping, pentru că așa este după fiecare record mondial, trebuie să dai proba antidoping", a spus Dragoș Luscan, potrivit Radio Sport Total FM.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!