Advertoriale

Veste-soc pentru soferi: exista masina care merge cu aer si e facuta din cuburi pentru copii. Nu e o jucarie!

O masina care merge cu aer? Facuta din piese LEGO? Suna ca scenariul unui film prea fantastic pentru a fi realizat, insa exista in realitate. A fost facuta de un tanar din Deva, unul dintre oamenii la puterea a 5-a care ii inspira pe romani.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Iunie 2014, 16:31
Data actualizarii: Miercuri 25 Iunie 2014, 16:32

Articol prezentat de Samsung

Inca de cand avea 4 ani, lui Raul Oaida ii placea sa exploreze misterele tehnologie. Demonta toate jucariile, batea cuie prin casa, lega beculete la baterii si desfacea tevi. In adolescenta, placerea a devenit pasiune. In clasa a VI-a a facut un site care i-a adus 100 de dolari numai din trafic. In clasa a VIII-a si-a propus sa faca un motor cu aburi. Pana a ajuns in liceu a construit nu doar unul, ci 7, din metariale gasite prin curtea tatalui sau. Ultimul motoras era facut din pompa de bicicleta a bunicului sau, un joystick, un microfon, niste sarma si dopuri. Iar aburii proveneau de la fostul espressor de cafea.

In clasa a IX-a, Raul Oaida a facut un motor cu reactie, l-a montat pe bicicleta si a pornit cu el pe strazile linistite din Deva. Asa ca nimeni nu s-a mirat cand in a XII-a si-a propus sa contruiasca un motor cu combustibil lichid si sa lanseze in spatiu o racheta. Un antreprenor din Australiua l-a ajutat cu banii asa ca visul lui Raul a devenit realitate. Clipul de pe YouTube cu lansarea rachetei in spatiu a facut inconjorul lumii si a strans jumatate de million de vizualizari in 4 zile.

Urmatorul proiect a fost si mai ambitios. Raul a strans sponsorizari pe Twitter ca sa contruiasca o masina din LEGO care merge cu aer comprimat. A fost nevoie un an si jumatate de munca si de jumatate de milion de piese LEGO, dar a fost gata. Si functioneaza! De pe site-ul dedicat #Oamenilor la puterea a 5-a aflati ce mai construieste acum tanarul din Deva, si tot aici puteti castiga si un Galaxy S5 daca votati povestile care v-au impresionat cel mai mult.

Mai multe detalii aici: www.oamenilaputereaa5a.ro

Modifică setările cookies