echipa nationala de volei feminin Adelina Ungureanu Campionatul European de volei feminin Elizabet Inneh Guillermo Naranjo Hernandez Volei

GALERIE FOTO Naționala României debutează spectaculos azi în meciul de deschidere de la Campionatul European cu Italia, în aer liber! Sold-out pe Arena di Verona

Reprezentativa feminină de volei feminin este condusă de selecționerul Guillermo Naranjo Hernandez.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 August 2023, 12:56
Data actualizarii: Marti 15 August 2023, 12:56

UPDATE MARȚI ”România deschide Euro 2023, contra campioanei Europei, Italia, într-o locație istorică, Arena di Verona. Toate cele 10.000 de bilete s-au vândut pentru primul meci în aer liber la un Campionat European!”, a anunțat Federația Română de Volei în ziua meciului de deschidere de la Europeanul de volei feminin, care se va juca de la ora 21:00.

 

Știrea inițială (luni 14 august)

Naţionala de volei feminin a României, la care de curând a revenit vedeta Elizabet Inneh (vezi galeria foto), va deschide Campionatul European din 2023, marţi seară, în compania Italiei. Partida va avea loc în aer liber, în Colosseum-ul din Verona.

Meciul este programat de la ora 21.00, iar din grupa B mai fac parte echipele Croaţia, Bulgaria, Bosnia-Herţegovina şi Elveţia.

Ce a declarat spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez, selecționerul României

”E o locaţie spectaculoasă. Eu sunt pasionat de istoria artei, aşa că sunt încântat şi din punctul acesta de vedere. Adevărul e că niciodată nu am mai jucat în aer liber. 

Am jucat volei pe plajă, acolo ştiam ce se întâmplă cu vântul, dar acum e altceva. Sper ca toate condiţiile să fie bune, mai ales umiditatea, pentru că ultima dată s-a jucat în aer liber în Italia acum doi-trei ani, în Supercupă. 

Sper ca toate condiţiile să fie bune. Atunci nu s-a putut juca finala afară, pentru că umiditatea a făcut suprafaţa de joc foarte alunecoasă. 

Sper că sunt pregătiţi, că nu se vor repeta erorile din Supercupă şi că nu vor fi nici un fel de probleme”, a declarat antrenorul României, Guillermo Naranjo.

Tricolora Adelina Ungureanu joacă de 4 ani în Italia

Pentru Adelina Ungureanu, meciul cu Italia este unul special, având în vedere că ea evoluează de patru ani în prima ligă din această ţară. 

”Am intrat în febra meciului. E o senzaţie pozitivă. Abia aştept şi o să dau tot ce e mai bun pe teren, o să mă bucur de atmosferă şi sper să facem un meci bun, să ne bucurăm de volei”, a precizat şi Adelina Ungureanu, jucătoarea naţionalei tricolore.

Obiectivul României: calificarea în optimile de finală

Potrivit FR Volei, obiectivul naţionalei este calificarea în optimile de finală, adică o clasare pe unul din primele patru locuri în grupa B.

Campionatul European din 2023 (15 august – 3 septembrie) se dispută în patru ţări - Belgia, Italia, Germania şi Estonia, cu 24 de echipe la start.

Primele patru clasate în fiecare din cele şase grupe se califică în optimile de finală.

Când se dispută meciurile din grupă ale României

România va juca, în ordine, cu Italia (15 august, ora 21.00), cu Croaţia (17 august, 22.00), cu Bosnia-Herţegovina (19 august, 19.00), cu Elveţia (21 august, 21.00) şi cu Bulgaria (22 august, 19.00).

Meciurile din optimile de finală vor avea loc în 27 august, cele din sferturi în 29 august, pentru ca semifinalele şi finalele pentru medalii să se dispute în 1, respectiv 3 septembrie, la Bruxelles. Primele trei clasate vor obţine şi calificarea la Campionatul Mondial din 2025.

Italia este campioana europeană en-titre

Campionatul European din 2023 a ajuns la cea de-a 33-a ediţie. Titlul continental este deţinut de Italia, după finala din 2021 cu Serbia, scor 3-1. 

La ediţia anterioară, o grupă a fost găzduită şi de România, în BT Arena. România s-a clasat pe locul 23, din 24 de echipe participante.

Foto și video: Federația Română de Volei

news.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!