Florin Grapa doliu in sport Florin Grapa a murit Volei Volei

Doliu în sportul românesc. A murit Florin Grapă

Florin Grapă s-a stins din viață în această dimineață, la vârstă de 68 de ani, după o luptă dură cu o boală nemiloasă, anunță FR de Volei. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 27 Decembrie 2022, 13:10
Data actualizarii: Marti 27 Decembrie 2022, 13:25

Născut la 20 noiembrie 1954, Florin Grapă s-a stins din viață în această dimineață, după o luptă dură cu o boală nemiloasă.

Florin Grapă, unul dintre antrenorii de top ai voleiului 

Profesor Universitar Doctor la Universitatea din Bacău, Florin Grapă a fost unul dintre cei mai valoroși antrenori din istoria voleiului românesc. 

De numele său se leagă toate performanțele formației feminine Știința Bacău, pe care a preluat-o în 1988, când echipa era în liga secundă și pe care a condus-o și a iubit-o până la în ultimele clipe ale vieții. A promovat pe prima scenă cu această formație în 1989 și de atunci a transformat-o într-o forță și într-un reper al voleiului feminin românesc. 

Florin Grapă a calificat naționala la mai multe ediții ale EURO

De-a lungul timpului, a câștigat cu această echipă mai multe titluri de campion național și Cupe ale României, a condus-o în fazele superioare ale tuturor cupelor europene, dar a și descoperit și lansat foarte multe nume mari ale voleiului feminin autohton, foarte multe jucătoare descoperite și formate de domnia sa ajungând să joace în echipa națională a României. 

Între 1986 și 2000 a fost antrenorul selecționatelor de cadete și junioare ale României. Apoi, din 2001, a pregătit în mai multe rânduri lotul național de senioare, sub conducerea sa, naționala calificându-se de mai multe ori la Campionatele Europene.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!