Virale

Un fost mare sportiv pune mâna pe armă: „Posibilitatea de a da Ucraina rușilor există doar în visele erotice ale lui Putin!”

Alexei Lazarenko „dă de pământ” cu Putin și Lokașenko. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Aprilie 2022, 14:25
Data actualizarii: Joi 14 Aprilie 2022, 14:47

Alexei Lazarenko (46 ani) este un fost hocheist de succes. Iar ucraineanul își cunoaște foarte bine adversarul, a evoluat o bună parte din carieră penrtu ȚSKA Moscova și Spartak Moscova.

Lazarenko este stabilit în Harkov și nu a plecat din orașul natal nici după ce Vladimir Putin (69 ani) a început să bombardeze regiunea. Fostul hocheist și-a trimis familia la Poltava, iar acum este pregătit să lupte pentru a opri invazia rușilor. 

Lazarenko: „Mi-am luat mitraliera și m-am dus la biroul de recrutare”

„În Harkov e greu Sunt 40-60 de bombardamente pe zi. Nu am avut nicio zi de pauză. Pe 11 aprilie au fost 66, iar numărul morților în rândul civililor crește. 

Războiul nu m-a luat prin surprindere, nu m-am panicat. Mi-am dat seama că va începe războiul după ce am văzut că Rusia și-a închis spațiul aerian. Mi-am trimis familia la Poltava cu două ore înainte de începerea războiului. După ce au bombardat periferia orașului mi-am încărcat mitraliera m-am dus la biroul de recrutare. Acum aștept repartizarea”, a spus Alexei Lazarenko pentru sport.ua.

Lazarenko:„Putin și Lokașenko sunt doi senili, doi degenerați!”

Ucraineanul susține că în urma acestui război, Putin a arătat tuturor că este un agresor și că motivele pe care le invocă liderul de la Kremlin, cum că ar stârpi o grupare fascistă sau nazistă, sunt pure invenții. 

„Oamenii vă ce se întâmplă, văd cine e agresorul. Am relații cu oameni din Rusia. Fosta soție, fata și prieteni de-ai mei locuiesc acolo. Aproape toți nu-l susțin pe Putin și știu ce se întâmplă. Dar sunt în minoritate. 

Noi trebuie să închidem granițele cu Rusia, să introducem un sistem stric de vize.  Este greu de înțeles ce vor rușii să obțină distrugând orașe. Am ascultat ce spun Putin și Lukașenko. Doi senili, doi degenerați. Cum poți avea orice relație cu ei? Rușii au luat Crimeea fără vărsare de sânge, au intrat în Donețk și Lugansk fără să comită atrocitățile de acum. Astfel, mulți au rămas cu impresia că au cine să discute pe cale diplomatică. Dar totul putea fi evitat dacă Ucraina era acceptată în NATO în 2008. Suntem ultima linie de apărare pentru toată Europa.

Este stupid când spun că vor să denazifice țara. Mesajele despre naziști, fasciști sau laboratoare biologice sunt nonsensuri care pot veni doar dintr-o minte bolnavă”, a adăugat fostul sportiv.

Alexei Lazarenko exclude varianta ca Ucraina să se predea și Rusia să câștige acest război. Fostul hocheist este de părere că supraviețuirea țării este mult mai importantă decât viețile omenești care cad pe front în acest moment. 

„Posibiliatatea de a da Ucraina rușilor există doar în visele erotice ale lui Putin. Nu iau în calcul această opțiune. Ei doar pot să ne distrugă orașele. Noi trebuie doar să rămânem calmi. Uite ce armată ridicol au, întreaga lume râde de ei. Sigur, unii dintre noi vor muri. Dar cât valorează viețile noastre în comparație cu supraviețuirea țării? Avem copii. Dacă noi nu apucăm ziua de mâine, ei vor continua ce am început. Vor construi o țară nouă”, a mărturisit Alexei Lazarenko. 

Modifică setările cookies