GALERIE FOTO Shakira riscă 8 ani de închisoare! Celebra cântăreață este acuzată de evaziune fiscală! Dovezile care o incriminează 

Shakira Barcelona Evaziune fiscala Gerard Pique shakira puscarie Virale
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 17 Septembrie 2022, 18:50
Data actualizarii: Sambata 17 Septembrie 2022, 18:51

Shakira este acuzată de evaziune fiscală de către statul spaniol.

După despărțirea de Gerard Pique (35 ani), Shakira (45 ani) mai are de gestionat o situația dificilă. Celebra cântăreață este acuzată de evaziune fiscală de către statul spaniol, iar procurorii cer o pedeapsă de 8 ani de închisoare și o amendă de 23 de milioane de euro. 

Shakira, acuzată a trăit în Barcelona

Din 2012 până în 2014, Shakira nu a depus nicio declarație de impozit. Aceasta a justificat printr-un document oficial că are reședința în Bahamas încă din 2007. Doar că publicația Equipo de investigación, citată de AS, a venit cu noi dovezi care o incriminează pe artistă, din timpul relației cu fotbalistul Barcelonei.

„Autoritățile fiscale investighează această persoană deoarece există indicii că a stat pe teritoriul spaniol mai mult de 183 de zile în anul calendaristic, care este principala modalitate de a considera că o persoană este rezidentă pe teritoriul spaniol”, explică Javier Hurtado, director al FISC-ului spaniol.

Shakira, surprinsă de paparazzi în Barcelona

Paparazzi susțin că Shakira și Pique au locuit într-un apartament în Barcelona între 2010, după ce s-a terminat Campionatul Mondial din Africa de Sud, până în 2012. Totodată, acest lucru este dovedit și de un fost angajat al Shakirei, care a depus o plângere pentru că artista din Columbia nu a dorit să-i întocmească un contract de muncă. Pe lângă asta, fotografii au surprins-o săptămânal în Barcelona, când mergea la celebrul hair-stylist, Jordi Ripoll.  

„Inspectorii fiscali au început să urmărească viața Shakirei în Barcelona și au monitorizat vizitele săptămânale la hair-stylist”, spune Silvia Taulés, jurnalistă la Vanitatis.

În acea perioadă, Shakira a înregistrat aproape 500 de plăți bancare către saloane de înfrumusețare, sălile de sport și restaurantele din Barcelona, lucru confrimat de către un chelner. 

„A venit aici de mai multe ori în 2012, 2013 și 2014. Este o tipă care zâmbea mereu și făcea poze cu clienți”, a declarat un chelner pentru Equipo de investigación.

Avocații Shakirei resping acuzațiile statului spaniol

Văzând acuzațiile și dovezile, președintele inspectorilor fiscali din Spania a avut o reacția tranșată și a declarat că ce a făcut Shakira este „cea mai clară fraudă fiscală” pe care a văzut-o vreodată. 

„Aceasta este cea mai clară fraudă fiscală pe care am văzut-o vreodată. Shakira a negat că a locuit în Spania, când există dovezi copleșitoare în acest sens. Cântăreața a plătit o sumă semnificativă către autoritățile fiscale și a plătit dobânzi pentru plățile întârziate. 

Ea a făcut aceste plăți, după ce a început inspecția. Acest lucru nu împiedică impunerea de sancțiuni și, prin urmare, o condamnare”, spune președintele inspectorilor fiscali din Spania.

Pe de altă parte, avocații Shakirei sunt indignați de acuzațiile aduse și precizează că artista „a dat întotdeauna dovadă de o atitudine impecabilă și a plătit 17,2 milioane de euro, sumă pe care a fost obligată să o plătească de către Agenția Fiscală”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!