Isi fac ARMATA ca sa-l dea jos pe El Chapo! E RAZBOI intre clanuri: a inceput cursa inarmarii. Anuntul care face inconjurul lumii

Autor: Sport.ro
Sambata 17 Octombrie 2020, 19:17

	Isi fac ARMATA ca sa-l dea jos pe El Chapo! E RAZBOI intre clanuri: a inceput cursa inarmarii. Anuntul care face inconjurul lumii

Un lider al lumii crimei a inceput o adevarata cursa pentru crearea unei armate care sa-i alunge de la 'putere' in Sinaloa pe fiii lui El Chapo.

Rafarel Caro Quintero e urmarit de FBI inca din 1985, dupa ce a ordonat asasinarea agentului special Enrique Camarena. Fost lider al cartelului Guadalajara, acum disparut, Caro Quintero a facut inchisoare 28 de ani in Mexic. A scapat inainte sa-si ispaseasca toata condamnarea de 40 de ani. Varsta inaintata nu-i decat un detaliu. La 68 de ani, Quintero vrea sa fie noul lider din Sinaloa. Conform site-ului argentinian Infobae, Quintero a inceput sa angajeze asasini carora le promite sume uriase pentru a i se alatura. Quintero s-a aliat si cu fosti membri ai clanului Sinaloa, unde El Chapo detine controlul.

Robert J. Bunker, director de cercetare si analiza al unui institut de securitate din Statele Unite, crede ca noul cartel format e o amenintare la adresa fiilor lui El Chapo, Jesus, Ivan si Ovidio Guzman. Cei 3 conduc 'afacerea' dupa ce El Chapo a fost extradat si inchis anul trecut in Statele Unite, dar lupta pentru putere nu e ceva nou pentru ei. Si fostul partener al tatalui lor, El Mayo Zambada, le contesta suprematia.

"Noul cartel ar putea sa aiba un numar mediu de asasini deja angajati. Probabil ca Quintero vrea sa-si extinda influenta si spre alte teritorii, pentru a creste veniturile si a se putea mari numeric.", a spus Bunker pentru Daily Star.

Tot mai multe țări europene revin la restricții pentru a controla răspândirea variantei Delta
BRAT
Modifică setările cookies