Iahtul de 7.000.000 de euro al unui oligarh rus, acostat în Spania, scufundat de un ucrainean: „Nu regret nimic!”

Război în Ucraina Virale
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 10:31
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 10:37

Un marinar din Ucraina l-a sabotat pe oligarhul rus Alexander Mijeev.

D. Taras, ucraineanul în vârstă de 55 de ani care a încercat să scufunde iahtul de lux (aprox. 7 milioane de euro) care îi aparține lui Alexander Mijeev, a declarat duminică în instanță: „Nu regret nimic din ce am făcut și aș face-o din nou”.

Arestat pentru scufundarea parțială a iahtului de lux din Port Adriano, el și-a recunoscut pe deplin faptele și și-a asumat responsabilitatea totală pentru cele întâmplate.

Când Guardia Civil a ajuns sâmbătă în Port Adriano, el s-a predat și le-a spus ofițerilor: „Șeful meu este un criminal care vinde arme ce ucid poporul ucrainean”. Alexander Mijeev este CEO-ul Rosoboronexport, o companie rusă de arme militare.

Taras a explicat că acțiunile sale au venit în urma unui reportaj pe care l-a văzut la televizor, în care armata rusă ataca Ucraina cu armament produs de firma deținut de oligarhul rus.

„Am urmărit știrile despre război. Era un videoclip cu un atac cu elicopterul asupra unei clădiri din Kiev. Armamentul folosit este produs de compania proprietarului iahtului. Ei atacau inocenți”, a spus Taras în fața instanței de judecată.

Taras a lucrat, potrivit Majorca Daily Bulletin, ca mecanic la Lady Anastasia (iahtul oligarhului rus) timp de zece ani.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!