Virale

Health & Fitness | Vegetarian sau carnivor? Descoperirea care schimba tot ce stiai despre vegetarieni

Vegetarienii, mai sanatosi decat carnivorii? - o intrebare care isca polemici de ani de zile. Care este insa adevarul?

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Mai 2014, 18:14
Data actualizarii: Vineri 23 Mai 2014, 18:25

Un studiu recent efectuat arata ca vegetarienii sunt la fel de predispusi, daca nu chiar mai predispusi la dezvoltarea unor alergii periculoase, a cancerului si a bolilor mentale.

In timp ce vegetarienii au obiceiuri mult mai sanatoase decat carnivorii, se pare ca tot cei din urma sunt "castigatori", cel putin asta spune un studiu publicat de Universitatea de Medicina din Graz, Austria, a carei cercetatori au descoperit ca vegetarienii pot avea sanatatea mult mai subreda decat cei care mananca alimente de origine animala.

Studiul efectuat pe un esantion de peste 15 mii de persoane, intre care vegetarieni, lactovegetarieni, ovolactovegetarieni si carnivori, a evidentiat niste concluzii total neasteptate.

Potrivit acestui studiu, peste 30% dintre vegetarieni au suferit de alergii, in timp ce doar 17% dintre carnivori s-au confruntat cu asa ceva. De asemenea, vegetarienii s-au dovedit a fi mult mai predispusi la aparitia unor afectiuni cronice, precum bolile coronariene si chiar cancerul.

Pe de alta parte, noteaza cercetatorii, vegetarienii se confrunta intr-un procent mult mai mic cu dependenta de alcool si tutun, spre deosebire de carnivori. De asemenea, vegetarienii au aratat o disponibilitate mai mare la efort si, surprinzator, au venit in mare parte din clasele "inalte" ale societatii.

Cu toate acestea, spun specialistii, subiectul are inca multe secrete, iar studiile vor continua. Un lucru este cert, spun acestia: "O dieta echilibrata este cea mai buna".

Modifică setările cookies