Turkmenistan Virale

Fa-bu-los! Tara in care cozile de la magazine au fost interzise prin lege de fiul presedintelui: "Il discreditati pe tata!" Ce pedeapsa incredibila risca cei vinovati

Autoritatile au reactionat dupa discursul vicepremierului, care e si fiul presedintelui.

Abel Lorin
Data publicarii: Vineri 07 Mai 2021, 22:16
Data actualizarii: Vineri 07 Mai 2021, 22:17

Serdar Berdymukhammedov a spus multimile de oameni care stau la cozi in apropierea magazinelor "il discrediteaza" pe tatal sau. Mai multe autoritati regionale au reactionat si au emis ordine de interzicere a cozilor in magazinele care vand alimente la preturi subventionate. Persoanele care se fac vinovate de incalcarea regulii risca sa fie arestate!

Interdictia a fost introdusa pe fondul unei crize econimice si alimentare acute in Turkmenistan. Tot mai multi oameni au nevoie de alimente subventionate pentru a supravietui.

Magazinele alimentare vand produse subventionate doar dimineata, intre orele 6 si 8. Fiecare client poate cumpara cate un litru de ulei, un kilogram de zahar si un kilogram de orez pe luna intr-un astfel de magazin. In unele situatii, magazinele comercializeaza oua si 'tacamuri' de pui.

Turkmenistanul traverseaza o criza economica prelungita de cativa ani, desi detine a patra cea mai importanta resursa de gaze naturale din lume.

Presedintele Berdymukhammedov, alaturi de rudele si de persoanele din cercul sau de incredere, controleaza viata publica a tarii.

Modifică setările cookies