ferencvaros Áron Reisz discriminare Hochei miercurea ciuc Virale

Discriminare în Ungaria! Jucătorul de națională a fost interzis în tribune pentru că e născut în Miercurea Ciuc! 

Áron Reisz nu a putut urmări meciul dintre- FTC Telekom și Gheorgheni din Harghita, 1-5.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Octombrie 2022, 08:49
Data actualizarii: Duminica 30 Octombrie 2022, 08:51

Clubul sportiv Ferencvaros a pornit o anchetă internă, după ce lui Áron Reisz, jucător de hochei maghiar, născut în România, nu i s-a permis accesul la partida FTC Telekom și Gheorgheni din Harghita, 1-5, disputat la Budapesta.

Jucătorul lui Fehérvár AV19 a relatat pe rețeaua de social media cele întâmplate. Áron Reisz a mărturisit că agentul de securitate nu i-a permis accesul pe stadion, motivul fiind locul nașterii: Miercurea Ciuc. 

„Am achiziționat biletele de intrare online. Întrucât mă consider un spectator absolut neutru în acea seară, nici nu m-am gândit să schimb biletele pentru sectorul de oaspeți la un meci pe teren propriu. Totuși, organizatorii consideră că aceasta a fost o greșeală. Motivul a fost că sunt născut la Miercurea Ciuc. Pe cei de la serviciul de pază nu i-a interesat că sunt cetățean ungar, cu domiciliu în Ungaria, au spus că prezint risc de securitate din cauza locului de naștere. Și toate astea, bineînțeles, într-un mod umilitor, au vrut să mă pună să cânt imnul lui Ferencvaros ca să mă lase să intru în sală cu biletul meu valabil. Ferencvaros nu a avut nicio problemă cu locul de naștere când am câștigat titlul de campionat în culorile lui (a fost primul titlu în două decenii). Atitudinea discriminatorie a clubului Ferencvaros față de cetățenii născuți în Transilvania, procedura umilitoare și românizarea serviciului de securitate sunt rușinoase”, a scris Áron Reisz pe contul oficial de Facebook. 

Asociația maghiară de hochei pe gheață a precizat că va acumula informațiile pentru a hotărî dacă a avut loc o abatere disciplinară. 

„În ceea ce privește meciul în cauză, asociația a primit nenumărate anunțuri și informații de la echipe și fani. Informațiile disponibile sunt în prezent examinate de Comisia de Disciplină pentru a vedea dacă a avut loc o abatere disciplinară și, dacă este cazul, se vor lua măsurile necesare. Se va examina ce nerespectare a regulilor și legilor proprii și neproprii, obligatorii, poate apărea în acest caz, după care se poate iniția o procedură disciplinară cu indicarea exactă a presupusei abateri disciplinare.

Este important de subliniat faptul că MJSZ a făcut multe în ultima perioadă pentru a crește numărul de spectatori, acesta fiind în continuare obiectivul nostru prioritar la nivel de sport. Asociația este în mod clar interesată ca în sală să fie cât mai mulți fani care să-și încurajeze echipa, promovând astfel sportul nostru drag. Ne exprimăm regretul și compasiunea față de fanii care nu au putut intra la meci cu biletele achiziționate. Scopul nostru clar este ca în timpul anchetei să fie clar nu numai ce activitate a fost legală în cazul dat și care nu, dar și că, ținând cont de lecțiile învățate din acest caz, să putem formula o propunere de amendamente astfel încât cazuri similare să nu se întâmple în viitor”, a precizat  Asociația maghiară de hochei pe gheață pentru Intex

Modifică setările cookies