Promo

Tratament acupunctură ieftină pentru femeile însărcinate (P)

Sarcina este o perioada frumoasă din viață oricărei femeie. Dar, pe cât de emoționant este acest proces, pe atât poate fi de neplăcut în unele aspecte fizice. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 12:13
Data actualizarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 12:17

Sunt femei care, din fericire au o sarcina ușoară, însă unele experimentează anumite neplăceri. Nu trebuie însă să ne sperie acest lucru. Cele nouă luni vor merită din plin în momentul în care îți vei ține puiul în brațe. În plus, în unele situații, poți ameliora neplăcerile prin metode alternative, precum acupunctură.

Ce este acupunctura? 

Este o metodă de diagnosticare și tratament, de origine chineză, care are ca scop stimularea unor puncte specifice ale corpului uman (situate de-a lungul meridianelor, urmărind circuitul energetic) cu scopul de a îmbunătăți starea generală de sănătate și de a calma durerea.

Există o serie de concepții greșite despre pericolul pe care îl presupune acupunctura pentru viitoarea mamă. Acupunctura este o abordare blândă, care întărește corpul, calmează mintea și permite sarcinii să progreseze fără probleme. Acupunctorul vede mai întâi corpul ca un tot energetic al cărui echilibru trebuie păstrat sau restabilit dacă este necesar. Astfel, profesioniștii în acupunctură vor căuta cauza dezechilibrelor energetice și vor analiza cea mai bună metodă de remediere a acesteia în funcție de starea generală a persoanei.

Cele mai frecvente motive pentru care gravidele aleg acupunctură

Diverse motive le determină pe femei să consulte un acupuncturist în timpul sarcinii. Îți prezentăm afecțiunile tratate în mod regulat prin tratament acupunctura ieftina. Modalitatea de abordare și analiză a acestor probleme se va face conform medicinei tradiționale chineze.

Greață și vărsături 

Modificările hormonale din perioada sarcinii afectează echilibrul energetic al meridianelor corpului, care în medicină chineză se referă la uter, precum și la rinichi, splină și stomac. Circulația obstrucționată provoacă greață și vărsături mai mult sau mai puțin severe. Stimularea anumitor puncte de acupunctură reduce disconfortul, permițând acestor meridiane să-și recapete echilibrul.

Oboseală

Mulți factori pot provoca o formă de oboseală. Odată ce sursa a fost vizată, acupuncturistul tratează dezechilibrul.

Dureri de spate, de picioare, sindromul tunelului carpian 

O mare parte a durerii provine dintr-un blocaj de energie. Acupunctura face posibilă restabilirea liberei sale circulații din anumite puncte ale corpului, dar și prin puncția unor puncte situate direct în zona durerii pentru a elibera tensiunea musculară. Pentru edemul picioarelor sau sindromul de tunel carpian, acupunctorii stimulează funcția organelor legate de gestionarea fluidelor.

Poziția fetală

Uneori, fătul nu se poziționează corect pentru naștere. Acupunctura este o opțiune de luat în considerare pentru a stimula poziționarea naturală a fătului. Pentru a-ți optimiza șansele, este bine să începi tratamentul între a 30-a și a 32-a săptămână de sarcină.

Profesioniștii în acupunctură pot ameliora aceste afecțiuni ale sarcinii și pot îmbunătăți multe situații dureroase cauzate, printre altele, de anxietate, reflux gastric, insomnie, edem la picioare, probleme de circulație sanguină și limfatică. Iminența travaliului prematur este, de asemenea, adăugată la lista problemelor care pot fi tratate prin acupunctură.

Momentul ideal pentru a consulta un acupuncturist? 

Majoritatea situațiilor care afectează perioada sarcinii, dar și perioada de dinainte și postpartum, sunt propice pentru descoperirea acupuncturii. Beneficiile sale sunt imense.

Înainte de sarcina putem consulta un acupuncturist pentru a promova fertilitatea, pentru a regla ciclul menstrual și pentru sănătatea uterului. Acupuncturii profesioniști confirmă eficacitatea acupuncturii în ceea ce privește sistemul endocrin, producerea unui endometru de calitate și fertilitatea. De asemenea, pot fi tratați și bărbații prin stimularea producției și calității spermei. Acupunctura percepe omul ca un întreg și toate sferele contează. Fertilitatea este o componentă majoră a sănătății femeilor. În medicina chineză, fertilitatea este legată în principal de sfera rinichilor. Alături de echilibrul general, sunt evaluate nivelul de energie, starea sferei rinichilor, calitatea sângelui și a ficatului. Apoi, câteva ședințe de acupunctură ajută la promovarea bunăstării.

În timpul sarcinii, acupunctura este utilă pentru a maximiza bucuria acestei experiențe unice, pentru a hrăni fătul, a ameliora simptomele, a facilita pregătirea organismului pentru naștere etc. Acupunctură la începutul sarcinii poate avea chiar un rol calmant.

După sarcină, femeile apelează la acupunctură pentru a reduce oboseala, a reduce efectele epiziotomiei, a ajută la vindecare, a stimula un somn odihnitor, a facilita lactația, a stimula energia, a trata hemoroizii și alte dureri.

La ce se pot aștepta femeile însărcinate de la tratamentul cu acupunctură? 

Tratamentul este blând, cu puține ace. Metoda este personalizată și complet adaptată nevoilor pacientei și stării sale generale. Acupunctorii sunt foarte atenți și înțelegători. Obiectivul este de a ajuta sarcina, de a promova poziționarea corectă a bebelușului și de a sprijini gravida către o naștere armonioasă.

Ședințele de acupunctură aduc un moment de relaxare viitoarelor mămici, le scutesc de disconfort temporar, le calmează sistemul nervos, permițându-le să se odihnească.

Cum le ajută acupunctura să se pregătească pentru naștere?

Acupunctura ajută la tonifierea corpului femeii care urmează să nască, reduce stresul și permite un somn odihnitor pentru a-și optimiza formă generală. Medicina tradițională chineză sugerează că prin acupunctură aceste trei fenomene apar simultan:

-Activitatea yang-ului înlocuiește creștere yin-ului;

-Qi-ul curge liber și sângele circulă;

-Ușa pântecului se deschide. Urmează apoi un lucru armonios, ce va duce la o naștere ușoară.

O vizită lunară la un cabinet de acupunctură este sugerată pentru un proces fără griji. Prelevarea pulsului, examinarea limbii și o serie de întrebări relevante vor permite acupuncturistului să detecteze un dezechilibru și să-l remedieze fără întârziere.

La în ultimele săptămâni ale sarcinii și până la naștere, se recomandă un consult săptămânal. Acest lucru ajută la pregătirea femeii pentru naștere, dar și la tratarea insomniei sau anxietății, durerilor de spate etc. Consultațiile regulate de acupunctură aduc bunăstare reală și maximizează bună desfășurare a nașterii.

Conform medicinei tradiționale chineze, pierderea de sânge și a Qi-ului vor fi semnificative în timpul nașterii. În luna următoare nașterii, merită să te răsfeți cu câteva ședințe de acupunctură pentru a-ți restabili echilibrul, a-ți reface Qi-ul și a reînnoi sângele după această mare și frumoasă aventură.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!