(P) Detoxifierea, esenţială în reechilibrarea organismului

Promo
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2024, 11:04
Data actualizarii: Luni 22 Aprilie 2024, 11:09

Ritmul alert în care se desfăşoară fiecare zi din viaţa noastră, atrege după sine o serie de dezechilibre care se pot instala la nivel fizic şi psihic. Alimentaţia nesănătoasă, indusă de abundenţa alimentelor procesate, lipsa mişcării fizice, oboseala şi lipsa orelor de somn fac parte din programul majorităţii, iar efectele negative nu întârzie să apară.

Cum acţionăm asupra dezechilibrelor fizice şi psihice?

Nu de puţine ori, constatăm că manifestăm o oboseală instalată cu mare rapiditate, chiar dacă noi considerăm că ne-am odihnit. Sesizăm frecvent cu nu avem rezistănţă fizică, suntem nervoşi şi ne lipseşte capacitate de concentrare. Ne este greu să îndeplinim ce ne-am propus, chiar şi cea mai mică sarcină devenind foarte solicitantă. De asemenea, constatăm modificări la nivel fizic, un tranzit intestinal lent, dureri de articulaţii, dureri de cap, o paloare a pielii, căderea părului sau un aspect neplăcut al unghiilor. În perioada rece din an, ne confruntăm foarte des cu răceli şi gripe, iar imediat ce se schimbă un anotimp ne dăm seama că facem din ce în ce mai freu faţă schimbărilor climatice. Ori ne este mult prea cald vara, ori iarna ni se pare excesiv de frig.

Toate acestea pot fi contexte care anunţă că organismul nostru se află într-un dezechilibru major. Este recomandat ca fiecare dintre noi să meargă la controalele medicale periodice, pentru a ne asigura de starea de sănătate. Însă organismul poate fi în suferinţă, chiar dacă nu manifestă un context medical sever şi nu există o diagnosticare punctuală. De cele mai multe ori, este vorba de o aglomerare de toxine, acestea acţionând asupra întregului corp.

Detoxifierea şi avantajele acestui proces

Atunci când vrem să ne eliberăm de o povară pe care nu o vedem, dar pe care organismul nostru o simte, este recomandat să facem o cură de detoxifiere. Prin detoxifiere, ajutăm organismul să se elibereze de toate acele toxine care îngreunează buna funcţionare a organelor. O cură de detoxifiere bine concepută, combinată cu mult sport şi cu o alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe şi legume proaspete, apă şi proteine de bună calitate, are rolul de a combate radicalii liberi care conduc la îmbătrânirea celulelor. Curele de detoxifiere se pot face apelând la o serie de produse pe bază de plante, fiecare dintre noi având astăzi posibilitatea de a descoperi variantele care îi sunt compatibile.

Noni, fructul care poate aduce sănătate şi echilibru

Morinda citrifolia, cunoscut sub denumirea de noni sau dudul indian, este un fruct de ale cărui proprietăţi omenirea se foloseşte de mai bine de 2000 de ani.  Fructul tropical reprezintă un mix unic de vitamine, minerale şi antioxidanţi, o sursă de energie, un adevărat remediu pentru organismul surmenat, solicitat şi supraîncărcat de toxine. Dacă alegem  să urmăm o cură de detoxifiere în care vom include suc de noni, trebuie să ştim că rezultatele nu vor întârzia să apară, miraculosul fruct aducându-ne o serie de beneficii majore. În primul rând, noni este fructul care ne va ajuta să eliminăm din organism surplusul de toxine, stimulând digestia şi fiind un foarte bun antioxidant.

Are puternice proprietăţi antiinflamatoare, încetineşte procesul de îmbătrânire celulară, creşte forţa şi masa musculară, îmbunătăţeşte activitatea cerebrală şi  protejează sistemul cardiovascular. Urmând o cură de detoxifiere cu produse pe bază de noni, ne îmbunătăţim sistemul imunitar, ne aducem un aport masiv de energie şi eliminăm kilogramele acumulate excesiv.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!