Promo

(P) Cine l-ar putea învinge pe Messi în 2022 în lupta pentru Balonul de Aur

La finalul lui noiembrie, Messi a câștigat un nou Balon de Aur, fiind încoronat drept cel mai bun jucător al planetei pentru a 7-a oară.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Decembrie 2021, 12:17
Data actualizarii: Joi 09 Decembrie 2021, 12:25

Jucătorul argentinian a stabilit un record greu de depășit, dar acest an pare să fie ultimul dintr-o eră în care fotbalul și cel mai prestigios trofeu individual au fost dominate de Messi și Ronaldo. Care sunt jucătorii care au început să-i detroneze pe cei doi “monștri” ai fotbalului mondial?

O victorie controversată

Trebuie menționat că victoria lui Messi din 2021 a fost destul de controversată. Au existat numeroase dezbateri de-a lungul celor 65 de ani de când Balonul de Aur este acordat de către France Football, dar când a câștigat Messi, de cele mai multe ori lumea fotbalului a fost de acord că este cel mai bun jucător al planetei, probabil chiar cel mai bun din toate timpurile.

Totuși, după părerea multora, Messi nu a fost cel mai bun fotbalist în 2021. 

Robert Lewandowski, mașina de goluri din atacul lui Bayern Munchen, a primit laude din partea lui Messi chiar în cadrul discursului de acceptare al trofeului. Atacantul polonez ar fi fost favorit clar pentru ediția anulată a Balonului de Aur de anul trecut, lucru recunoscut și de Messi pe scenă, dar în ochii multora, Lewi ar fi meritat trofeul și în acest an.

N'Golo Kante a fost omul meciului atât în semifinale cât și în finala Champions League câștigată cu Chelsea. Francezul pare să fie cel mai bun jucător de pe teren în meciurile importante.

Mohamed Salah umilește săptămânal cele mai puternice defensive din lume atât în Premier League cât și în Liga Campionilor.

Karim Benzema a revigorat Real Madrid aproape de unul singur, iar 2021 a fost probabil cel mai bun an al carierei sale.

Exemplele de mai sus demonstrează că era Messi - Ronaldo a început deja să apună.

Principalii candidați pentru Balonul de Aur în 2022

Știu că aceste predicții sunt ambițioase cu un an înainte, dar în forma pe care o arată acum și fără accidentări serioase, favoriții pentru următoarele ediții ale Balonului de Aur au început deja să se contureze.

Mohamed Salah (Liverpool / Egipt)

Poate ar fi fost necinstit ca Salah să câștige trofeul în acest an, fără reușite majore cu echipa de club și echipa națională în 2021. Cu toate acestea, atacantul lui Liverpool este cel mai în formă jucător al momentului, iar în acest ritm, va fi unul dintre favoriții ediției din 2022.

Karim Benzema (Real Madrid / Franța)

Atacantul francez al madrilenilor s-a apropiat și la ediția din 2021 de top 3, clasându-se în final pe locul 4. Benzema este un atacant în formă care evoluează pentru două echipe foarte valoroase, Real Madrid și Franța. 2022 ar trebui să fie un nou an excelent pentru francez.

Robert Lewandowski (Bayern Munchen / Polonia)

Polonezul din atacul lui Bayern probabil va fi unul dintre marii favoriți și pentru Balonul de Aur din 2022. Lewandowski se pare că își păstrează aceeași formă de excepție arătată în ultimii doi ani, dar probabil va trebui să câștige un trofeu important cu Bayern (de exemplu Champions League) pentru a fi favoritul incontestabil pentru titlul de cel mai bun jucător al planetei.

Erling Haaland (Borussia Dortmund / Norvegia)

Trecem de la o mașină de goluri la alta, atacantul norvegian este unul dintre cei mai buni jucători ai generației sale, și garantat unul dintre viitorii favoriți la câștigarea Balonului de Aur. Șansele sale în 2022 vor depinde mult de mutarea pe care probabil o va face în vară de la Borussia Dortmund. Haaland este deja considerat unul dintre cei doi jucători care vor avea următoarea mare rivalitate în fotbalul mondial, adevărații urmași ai erei Messi - Ronaldo.

Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain / Franța)

Celălalt urmaș al giganților fotbalului este Kylian Mbappe. La doar 22 de ani, atacantul lui PSG a câștigat deja numeroase trofee importante, și este considerat de mulți cel mai promițător jucător din fotbalul mondial. Cu siguranță este dezamăgit de clasamentul final al Balonului de Aur în 2021 - s-a clasat doar pe locul 9, dar în anii următori are toate șansele să domine cursa pentru cel mai prestigios trofeu individual din fotbal. 

Pe cine vor prefera casele de pariuri

Conform Pariurisport.com, cotele candidaților vor fi influențate, la fel ca în fiecare an, și de reușitele importante cu echipa de club sau echipa națională. Operatorii de pariuri și specialiștii în domeniu calculează aceste cote ținând cont de forma jucătorului, forma echipelor în care evoluează, și probabilitatea câștigării unui trofeu important. Nivelul campionatului în care evoluează jucătorul ar trebui să fie, de asemenea, un factor important.

Unii jucători din această listă probabil nu au șanse prea mari la glorie cu echipa națională - de exemplu Lewandowski cu Polonia, sau Salah cu Egipt, astfel că vor fi nevoiți să câștige un trofeu important cu echipa de club sau măcar să fie cei mai buni marcatori în competițiile în care participă.

Viitorul fotbalului este foarte promițător, iar cel puțin momentul de față, ediția Balonului de Aur din 2022 se pare că va fi una dintre cele mai interesante din ultimul deceniu.

Nr. de licență ONJN - Nr.1069/28.06.2021

Modifică setările cookies